Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '07

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeni yıl çocukların olsun

Yeni yıl çocukların olsun
 

GERÇEK SEVİNCİ ÇOCUKLAR YAŞAR

En içten sevinci, coşkuyu, çocuklar hissedecek bu akşam gene. Elbette biz büyükler onlara bekledikleri, umdukları, hayal ettiklerine yakın ölçüde bir sevinç ortamı sunabilirsek.

Evde, ufacık bir paketi rengarenk sarıp- sarmalamak, yanımızdaki çocuklara hediye edip onları sevince boğmak, bizlere de apayrı sevinç duyguları yaşatır:
Sevdiğimiz, bizim dünyaya getirip- üstüne titreyerek büyüttüğümüz çocuklarımıza, en saf duygularını yaşayabilme fırsatını verme huzurunun sevincidir bu.

Maddi imkanlarımız, pahalı, büyük hediye paketlerine ulaşmamızı engelleyecek gene her zamanki gibi. Fakat, bir küçük hediye çikolata bile, bir çocuğa dünyaları vermek demektir; yüreğini havalara uçurmak demektir.

Bu geceyi kutlamak, her ne kadar kültürümüzde pek yeni olsa da, yeryüzünde çocukları sevindirmek, çoşkularına ortak olmak, huzurlu- sevinçli anlar yaşatmak, insanlığın var oluşu kadar eski bir gelenek.

Noel Baba figürü sadece, bir sembol, çocuklara sevinç- coşku- neşe veren tüm yetişkinlerin temsil edildiği bir sembol. Eski Türk inanç kültüründe de, buna benzer bir bayan tanrıça vardır:
Çocuk tanrıçası "UMAY"...

Umay, çocukları hastalıklardan korur, iyileştirir, korkularından kurtarır; sevindirir, evlerine armağanlar bırakır.

Belki de, ben çocukken, Bayram, Hıdrellez, gibi bayram sabahlarında, yastığımın altında bulduğum hediye harçlıkları, "geceden bir melek koymuştur" diyen Ninem, bu geleneği sürdürüyordu.

Biz yetişkinler, yılbaşı gecesi, aile ve sevdiklerimizle beraber olma imkanı yaşayıp, eğleneceğiz; gönlümüzde, akıp giden onlarca günden, koca bir seneden miras kalan yorgunluk, buruk bir huzur hissederek.

Çocuklarımız, gençlerimiz en saf sevinç duyguları, çoşkulu neşeleriyle- tıpkı kendi çocukluk ve gençliğimizdeki gibi- bu gece bizlerden armağanlar, içten sevgi sözcükleri bekleyecekler.

Ufacık süslü bir hediye, çoktandır edinmek istediği bir oyuncak veya giysi, kitap, okul malzemesi... Bunları almaya maddi imkanımız, zamanımız olmamışsa, içten bir gülüşle, bakışla onları kucaklamak, " mutlu bir yıl dileklerimle, seni seviyorum" demek, en büyük armağan olacak çocuklarımıza.

Uzaklarda olup, evlatlarına- ailesine, candan sevdiklerine, dostlarına hasret kalanların, sesini dahi duymak, en büyük hediye olmaz mı sevenlerine?

Yeni yılda, Tanrı, en çok çocuklarımızı sevindirsin; onlara sağlıklı- mutlu insanların ülkesi Türkiye' de, huzurlu bir ömür yaşatma imkanımız olsun.

Tüm ülkemin, insanlığın yeni yılı kutlu olsun, üzerimize bol ŞANS YAĞSIN...

 
Toplam blog
: 28
: 3603
Kayıt tarihi
: 07.10.07
 
 

Edirne, Trakyalıyım. Emekli öğretmenim (yab. dil- Almanca). Okuma, müzik, gezi, doğa, yürüyüş... ..