Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yeni Yıl Hedeflerin Neler?

 

                                                                                                                      31/12/2022

Geçtiğimiz yıllarda hiç alışık olmadığımız pandemi döneminin etkileri, yaşantımızın her yerini ayrı ayrı etkiledi. Hatta alışkanlıklarımız, rutinlerimiz değişti. Bu yılın ortalarından itibaren maskeli, dikkatli (ki hiç aldırmayan, çok rahat olanlarda var) mesafeli yaşamayı öğrendik. Büyükşehirlerde insanlar yoğun şehrin koşturmasından nasibini aldığı için zaten öyle davetsiz misafir gelmez. Pandemiden sonra bu kural artık birçok yere sirayet etti. Sonuçta alıştık, bu şekilde bir yaşamın da olabileceğini hep birlikte kabullendik.

Her yıl insan hayatında, çevresindeki kişilerde kayıpları, kazançları ile seneleri deviriyoruz ve her yıl bize eğer öğrenebilirsek yeni bir şeyler öğretiyor.

O zaman 2021 yılından yaşanan acılardan, hüzünlerden, öğrenilecek şeyleri öğrenip acıyı, hüznü de yaşayıp yolumuza dik ve öğrenmiş halimizle devam edelim, ne dersiniz?

Nedense her yeni yıl, birçok insanda yenilenmek gibi geliyor. Mesela; bu yıl kilolarından kimler kurtulmak istiyor? Ertelediği şeyleri yapmayı planlayanlar, önemli karar aşamasında olanlar, yeni bir bebek, yeni bir iş, eğitim planları...

“Bu yıl ders notlarımı yükselteceğim”, “Eşimle sürekli kavga ediyoruz, bunun için bir profesyonel destek alacağız”, “Köyüme gideceğim”, “Kendimi gereksiz yere yormayacağım”, “Enerjimi faydalı işlere harcayacağım”, “Korku enerjisinden çıkıp, bu korkunun üzerine gidip yeni bir ben çıkacak, benden”, “Kendimi daha çok seveceğim”, “Yeni bir …alacağım” , “Sigarayı bırakacağım” “Kendimle barışık olacağım” …

Kimlerin hedefleri bu saydıklarıma uyuyor bilmiyorum. Her bir dilek, hayal balonuna konulunca umarım gerçekleşir. Peki neden gerçekleşmez. Çünkü karar verdiğiniz her neyse ona hazır olmak, maddi ve manevi şartları oluşturmak en önemlisi de erteliyorsanız, durup kendinize şu soruyu sormak; -Şimdi bunu yapmak için nelere ihtiyacım var? Sonrasında eğer bu kişisel gelişiminiz ile ilgili bir hedefse onu parçalara bölün. Her gün bir şey yaparsanız o artar ve hedefinizin ta kendisi olabilir.

Peki yeni bir yıla girerken bir de temennilerde bulunuruz. Bu yıla hangi temennilerle girmek istersiniz. Sanki sizden duyar gibiyim. Sağlık, huzur, bol kazanç, bir eğitimi tamamlama, bir işe girme, hayallerine kavuşmak gibi. Bir de bilmediğimiz bir çocuğun yüreğinde ona göre büyük bize göre minik fakat kocaman hayalleri vardır. Yeni bir ayakkabı almak, yeni bir kitap almak gibi. Ya da bir yaşlının temennisi, birinin bir tas çorba getirmesi, bir hâl hatır sorması olabilir. Ben de bütün kalbimle bu hayallerin gerçekleşmesini temenni ediyorum.

İçimden gelen en güzel bir başka temenni de insani özelliklerimizi unutmadığımız, paylaşımın o şahane huzurunu, yardımlaşmanın ulviliğini, merhametin en kocamanının bizi ve etrafımızı sardığı, anda kalabildiğimiz, doğayı tüm canlıları koruduğumuz, huzurlu anların bize aktığı, bir yıl olsun. 2022 yılı ülkemize, dünyaya, ailemize, bize ve sevdiklerimize barış, dostluk getirsin, uğurlu gelsin inşallah.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..