Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '10

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeni yıl mesajı

Yeni bir yılın başlangıcında, ilk günleri geride bırakırken hayatın ne çabuk geçtiğini, zamanın ne kadar süratle ilerlediğinin farkında mıyız?

Adet olduğu üzere, her yeni yılda birçoğumuz, bir önceki yıldan devreden gelişen, değişen ya da sona eren önemli olaylarını sıralar, bunlara yorum getirir, bazı yazarlar, saydığı veya kaleme aldığı olayların dışında sanki başka bir olay olmamış gibi yazısını sonlandırır, okuyucuda bu durum karşısında, demek ki olan bitenler bunlardan ibaretmiş zannına kapılır ya da düşünmüş olabilir,

Oysa hayat bir nehir gibi akar gider.

Dünyamızda, bölgemizde, ülkemizde, doğup gelişen, yaşadığımız, şehirde, mahallemizde, hatta ailemizde binlerce yüz binlerce olay olurken, biz bu olayların başlangıcını ve bitişini önleyiciliğimiz nispetinde neticelendiriyor veya belirleyebiliyoruz ya da tayin ve tespit edebiliyoruz.

Adı üzerinde, olaylar vuku buluyor ve biz bu olaylara karşı tavır alıyor, yaklaşım gösteriyoruz.

Yıl sona erince, bıçak keser gibi, önceki yıl veya yıllara ait olaylar, sona ermiyor, belki başka bir şekle bürünüyor, değişime uğruyor, ayrıca, istatistiksel olarak bir anlam ifade ediyor.

Gelecek yıla ertelediğimiz kararlarımızı daha farklı, daha tecrübe dolu uygulama imkânı elde ediyoruz, bu itibarla, yeni yılda tarih değişiyor, yeni tarih, bir milat, bir dönüm noktası oluveriyor.

Geçen bir yılın muhasebesini yapıyor, eskiyen hesapları güncelliyor, hesapları yeni baştan açıyor, bilgi ve tecrübelerimiz ışığında yeni yorumlar katarak konulara eğiliyoruz.

Her şey güzel giderken, hırslarını, ihtiraslarını gemleyemeyenler, rantı az bulanlar, zammını yetersiz görenler, yeni yılı vesile ederek, ağlayıp sızlarlar, kaynakların kuruduğundan, maliyetlerin arttığından, devletin artırdığı vergilerden şikâyet eder, devlet ise; artan yatırımlardan ve cari giderlerden söz ederek, halkın cebinden parasını çaktırmadan nasıl alırım diye! Yeni yılı gözetleyip dururlar,

Sonuç itibariyle ne olursa ezilen vatandaşın aleyhinde cereyan eder gibi gözükmektedir. Ancak, vatandaşında bu durumları not ettiğini unutmamalıyız.

Yeni yıl yeni ümitlerin bir başlangıcı olduğu gibi, yeni dertlerin, yeni kahırların da bir mebdei olabilmektedir.

Tüm milletimize sağlıklı yarınlar, hayırlı yıllar dilerim.

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..