Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yeni yıl pastası

Yeni yıl pastası
 

MALZEMELER:

PANDİSPANYASI İÇİN:

6 yumurta
5 kahve fincanı toz şeker
6 kahve fincanı un
1,5 paket kabartma tozu

KREMASI  İÇİN:
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 poşet krem şanti
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
1 vanilya
Pandispanya katlarını ıslatmak  için 1 bardak süt
1 'er tatlı kaşığı kırmızı ve yeşil Gıda boyası

PANDİSPANYA YAPILIŞI:
Oda sıcaklığındaki yumurtaları çırpıp kabartalım
Şekeri ekleyerek 5-6 dakika krema gibi olana kadar mikserle çırpalım
Elenmiş un ve kabartma tozunu da ilave ederek 3-4 dakika daha önce 

düşük,sonra yüksek devirde  çırpalım
Hamuru ikiye bölüp birine kırmızı,birine de yeşil gıda boyası ekleyelim

Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş iki adet kek kalıbına veya tepsisine dökelim
5 dakika önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirelim
 Bir kürdan batırıp bakın,eğer temiz çıkıyorsa olmuştur.çok pişirmeyelim,sert olur
Pandispanyayı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım

KREMASI:*Unları ve kakaoyu tencerede el mikseriyle karıştıralım
Sütü karıştırarak ekleyelim ve tencereyi orta ateşe koyalım
Karıştıra karıştıra kaynatalım
Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip altını kapatalım
Yağı ve vanilyayı ekleyip  1 dakika kadar çırpalım
 Arada karıştırarak soğutalım
 Soğuyan kremaya krem şanti ekleyerek iyice çırpalım.

TAMAMLAMA:

Soğuyan pandispanyaları  enlemesine 2 veya 3'e keselim

İstediğimiz renge göre sıralayarak,

En alt katı servis tabağına koyup kaşık yardımıyla süt ile ıslatalım
Krema sürelim (yemek kaşığı veya spatula ile)
İstersek damla çikolata vb.ne istersek koyalım veya birşey koymayalım

 
*Diğer katları da ıslatıp krema  sürelim 
*Tüm pastayı kalan kremayla sıvayıp üzerini süsleyelim
*Buzdolabına kaldıralım,mümkünse soğuyunca üzerini kapatalım,..

AFİYET OLSUN...

Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın

Twitter'da Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek  için tıklayın
 
İnstagram'da huzurlu-mutfak yazarak takip edebilirsiniz.
 

 

 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..