düşük,sonra yüksek devirde çırpalım
Hamuru ikiye bölüp birine kırmızı,birine de yeşil gıda boyası ekleyelim
Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş iki adet kek kalıbına veya tepsisine dökelim
5 dakika önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirelim
Bir kürdan batırıp bakın,eğer temiz çıkıyorsa olmuştur.çok pişirmeyelim,sert olur
Pandispanyayı fırından çıkarıp soğumaya bırakalım
KREMASI:*Unları ve kakaoyu tencerede el mikseriyle karıştıralım
Sütü karıştırarak ekleyelim ve tencereyi orta ateşe koyalım
Karıştıra karıştıra kaynatalım
Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirip altını kapatalım
Yağı ve vanilyayı ekleyip 1 dakika kadar çırpalım
Arada karıştırarak soğutalım
Soğuyan kremaya krem şanti ekleyerek iyice çırpalım.
TAMAMLAMA:
Soğuyan pandispanyaları enlemesine 2 veya 3'e keselim
İstediğimiz renge göre sıralayarak,
En alt katı servis tabağına koyup kaşık yardımıyla süt ile ıslatalım
Krema sürelim (yemek kaşığı veya spatula ile)
İstersek damla çikolata vb.ne istersek koyalım veya birşey koymayalım
*Tüm pastayı kalan kremayla sıvayıp üzerini süsleyelim
*Buzdolabına kaldıralım,mümkünse soğuyunca üzerini kapatalım,..
AFİYET OLSUN...
Facebook'ta Huzurlu Mutfak sayfamı takip etmek için tıklayın