Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '11

 
Kategori
Psikoloji
 

Yeni yıl psikolojisi

Yeni yıl psikolojisi
 

theholidayspot.com


Takvimlere ve aynaya bakmayan biri için zaman hep aynıdır. Zaman faktörünü ve yaşlandığını göremeyen insan için geceler ve gündüzler birbirinden farksızdır. Çünkü ruh hiçbir zaman yaşlanmaz. Biz ruhun da yaşlandığını sanırız, oysa yaşlanan bedenimizle birlikte yaşlandığına inanan benliğimizdir.

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde birçok kişi kaç yaşına girdiğinin hesabını yapıyordur. Bunu açıkça ifade etmeseler bile bir yıl daha yaşlandığını düşünenlerin sayısı az değildir. Çocukken bir yaş daha büyüdük diye sevinirken, belli bir yaştan sonra her biten yıl sonrası "Bundan sonra kaç yıl ömrümüz kaldı?" diye düşünmeye başlarız. Bu düşünce ise bedenimize "Artık yaşlandın, her türlü hastalığa açıksın" mesajı vermekten başka bir şey değildir. Bu düşünceler bilinçaltına girdiğinde ise bağışıklık sistemimiz zayıflayacak ve bedenimiz her türlü hastalıkların hedefi haline gelecektir.

Bu olumsuz psikoloji içine düşmemek için, geçen her yılın bize geride tatlı anılar bıraktığını düşünmeli ve ruhumuzun hiçbir zaman yaşlanmadığının bilincinde olarak bedenimizin de ruhumuza ayak uyduracağına inanmalı ve geleceğe umutla bakmalıyız.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..