Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '07

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeni yıl ve umut

Yeni yıl ve umut
 

Her yeni yıla beklentilerimizle birlikte giriyoruz. Hepimizin kendine göre beklentileri oluyor yeni yıldan. Beklentileri gerçekleştirebilme umudu, yeni yılla birlikte tazeleniyor. Tüm eğlenceye dönük coşkusu dışında, yeni yılın insana böyle bir umut verebilmesi çok daha önemli bence. Tabii, kişinin durumuna göre tam tersi de mümkün. Ancak, insanın yaşamına yapabileceği katkıyı düşündüğümüzde umutlu olabilmek, bunu gerçekleştirmenin bir aracı oluyor ve insana savaşım isteği veriyor.

Bununla birlikte, her yeni yıl bir umuttur diyebiliriz.İnsanı yaşama bağlayan, savaşım gücü veren bir umutla yeni yıla girebilmek;önemli bir güç kaynağı olsa gerek.Bu güç kaynağını, umudu canlı tutmak çok önemli.Çünkü insanı bir şeyler yapmaya isteklendiren, umuttur.O, yaşam yolunda tutunduğumuz ipimiz, halatımızdır.Umudumuzu yitirdiğimizde, elimizdeki ipin kayması ve boşlukta kalmamız kaçınılmazdır.Günümüzün yaşam koşulları insanı ne kadar zorlasa da, umut etmek insan için gereklidir.Doğaldır ki umut, sözde ya da düşüncede kalmamalı;insanın savaşımı içinde yerini almalıdır.Umudun, gerçekleştikçe insana güç vermesi, insanın yaşama coşkusunu artırır.İnsanı daha savaşımcı yapar.Umudunun gerçekleştiğini gören insan, yeni savaşımlara girişmekten çekinmez.

Umudumuzu gerçekleştirmek için geçmiş yıllarımızı değerlendirerek, yeni yıllarımızı biçimlendirmeye çalışmalıyız.Bu, umudumuzun gerçekçi temeller üzerine oturtulması için gereklidir.Geçmişimizi her yönüyle, iyisiyle kötüsüyle değerlendirmeliyiz.Bu, birey için de geçerli toplum için de.Hepimizin kişisel umutları, beklentileri olabilir ama bana göre bunlar, toplumsal beklentilerimizden kopuk, onun etkisi dışında olan şeyler değildir.Dolayısıyla toplumumuza yön verenlerin, bizlerin umutlarına da etki ettiklerini göz ardı etmemeliyiz.Toplumsal gelişmeler, kişisel beklentilerimizi kesinlikle etkilemektedir.Bu noktada, toplumsal dayanışmamızın güçlü olması;beklentilerimizi gerçekleştirme olanağını yaratacaktır.Bunun farkında olmamız gerekir.Kişisel kurtuluş değil toplumsal kurtuluş arayışında olmamız gerekir.


Yeni yılın coşkusu, umudumuzu güçlendirmeli; toplumsal dayanışmayla umudumuzu gerçekleştirmeli ve gelecekte güzel günlerin yaratılması için fırsat olmalıdır.

 
Toplam blog
: 11
: 1150
Kayıt tarihi
: 25.01.07
 
 

Toplumsal konulara duyarlı, sorunların çözülmesi için düşünce üreten ve çaba gösteren, emekçi gen..