Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '08

 
Kategori
Aile
 

Yeni Yıl

Yeni Yıl
 

Klasik hale gelen yeni yıl dileklerinden biraz farklı olmasını istedim dileklerimin. Yarınlara yaklaşmanın insana verdiği mutluluğu ya da mutsuzluğu nasıldır? Gelecek bizlerin yaşamından neleri alıyor ve bizlere neleri veriyor?

Hayat muhasebesi insana biraz zor gelir. Geçmişle yüzleşmek ve geleceğe yönelmek onu umutlarla yönlendirmek gerçekten zordur. Dilek ve temenniler bir sihirli sopa ile gerçekleşmiyor. Umutlarımız ve hayallerimiz birilerinin ellerine bağımlı olmamalıdır. Onları gerçekleştirmek için azmimiz ve isteğimiz ne kadar yeterlidir?

İnsan bir geçmişinin hesabını kapatmalıdır. Şirketler yıl sonunda bir bilanço çıkarırlar ve bu bilanço ile kesin hasaplarla yıl içindeki işlemlerini kapatarak yeni yıla girerler. İşte insanlar da artısı ve eksisiyle, yaptıkları veya yapamadıklarıyla, hayal ettiği noktayla geldiği nokta arasındaki durumun bir muhasebesini yapmalı ve hesabını kapatara yeni yıla girmelidir.

Belki pek bir değişiklik olmamıştır hayatımızda ama bu bizim geleceğe daha sağlam girmek ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için bir fırsat doğurabilecektir.

İnsanlar ne idim ne oldum sorusunu sormaktan ziyade hayatımda bir değişiklik olmadı ki neyin hesabını yapayım diye cevap veriyorlar. Oysa hayatlarında çok değiş, iklik olmuştur ama farkında bile değillerdir. Belki kaybettikleri fazlaydı belki de kazandıkarı.

Zor yıllar geçiriyoruz. Hem biz hem ülkemiz hem de dünyamız. Zor yıllar ama her zorun sonunda bir ferahlık vardır. Tıpkı hastalığın sonunda şifa bulmak, hayatın sonunda ölümün gelmesi gibi. Esasında ölümde bir rahatlama ve huzur bulma gibidir. Zira her ölüm yeni bir hayatın başlangıcıdır.

Zorluklardan çıkmak başkalarının elinde olmamalıdır. Herkes kendi çabası ve gayretiyle önce kendini, ailesini ve birlikte şehrini, ülkesini kurtarmak için uğraşmalıdır. Bunlar bir haya değil olması gerekendir. Nefsini düşünen ancak nefsi kadar başarılı olur. Dünyayı ve evren için çalışan ise onun kadar büyük ve başarılı olur. Kim nefsi için çalışmışta nefsini kurtarabilmiş.

İşte hayat muhasebemiz biz geleceğe taşıyan verileri ve birikimleri sağlamaktadır. Yeni yılda umutlarımızın yok olmadığı ve başarılı bir yıl geçirmeniz dileğiyle yeni yılınız kutlu olsun.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..