Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeni Yıl

Yeni Yıl
 



Yılbaşı gecesinin keyfi en çok evde çıkar, diye düşünenlerdenim. Yılbaşı gecesi ne yemek ve içmek istiyorsak,kendimiz hazırlayabilir,sevdiklerimizle beraber dilediğimiz müziği dinleyip,dilediğimiz televizyon programını izleyebiliriz.Böylece dışarıda başımıza gelmesi olası,herhangi bir terör eyleminden veya alkollü araba kullanan sürücülerin yapabileceği kazalardan korunmuş ve güvende oluruz.Bütün bu söylediklerime ilave olarak, gereksiz yere para da harcamamış oluruz.

Bu yılın son bulduğu bugün,yani 31 Aralık pazartesi günü,işe gelip akşama kadar mesai yapmak zorunda olanlardanım...Dolayısıyla bir kaç parça yemeği dün akşamdan hazırlamak zorunda kaldım.Yukarıda resmini gördüğünüz "Sodalı Börek" benim favorilerim arasında olan bir yemektir.Özellikle 2008 yılında hayatını değiştirmeye karar vererek,spora başlayan,diyete giren ve en önemlisi alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıkları azaltmaya çalışanlar için değişik bir lezzet olabilir.

Sodalı Böreğin tarifi şöyle:

Malzemeler:

    250 gr az yağlı beyaz peynir 1 su bardağı doğranmış maydanoz 4 adet yufka 2 yemek kaşığı tereyağı 40 cl maden suyu (iki şişe) 2 yumurta

Hazırlanması:

1. İç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştırın.

2. Dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın. 1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin. (yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır.)

3. İkinci yufkayı ikiye bölün. her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin. üçüncü yufkayı da ikiye bölün. bu defa sadece bir yarısını tepsiye serin.

4. Peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın.

5.Üçüncü yufkanın kalan yarısını peynirli için üzerine kırışık olarak serin. son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakın.

6. Kopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın. tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın.

7. Ortası kalan yufkayı tepsiye serin. kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın. böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyin.

8. Tereyağını eritin. sırasıyla 2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin. (önce yumurtaları eklerseniz tereyağının sıcaklığıyla pişerler.) bir tel yardımıyla çırpın. karışımı kesilmiş yufkaların üzerine gezdirin. en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

9. Önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirin.

Afiyet olsun..

Haydi gelin,bu gece en iyi dileklerle sardığımız,sevgiyle bağladığımız armağanlarımızı alıp geceye karışalım;yüreğimizde ısıttığımız şarkıları söyleyelim hep birlikte.

Her yeni yıl yeni bir yaşam,yeni bir başlangıç ne de olsa.Cesaret ve güvenle karşılayalım.Haydi!

 
Toplam blog
: 60
: 1987
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

22.06.1970, İstanbul doğumluyum. Finans sektöründe çalışıyorum. Sanata ve edebiyata büyük ilgi duyuy..