Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeni yıla girerken bir kaç öneri

Yeni yıla girerken bir kaç öneri
 

Yeni yılda tüm aydınlık ve bilgelik bizimle olsun !


Akıllarda ve kalplerde yeni yıl dönüşümü temsil eder, her zaman yeni umutları beraberinde getirir. Giden yılın ardından bir değerlendirme yapılır. ‘Bu yıl daha güzel geçecek. Geçmiş yıllarda yaptığım hataları yapmayacağım. Sağlıklı, bolluk-bereket içinde sevgi dolu bir yıl geçireceğim.’ kararları alınır. Bazen gerçekten de iyi geçer gelen yıl; bazense aratır kendini geçen…

Yine bir yıl dönümündeyiz. Atacağımız bilinçli adımların ve yapacağımız doğru tercihlerin yaşantımızı güzelleştireceğine şüphe yok. Onun için yeni gelen yılı daha iyi karşılamak ve yaşamak için birkaç önerim olacak;

Her şeyden önce enerjimizi bölen, çalan eşyaları ve insanları hayatımızdan uzaklaştırmakla başlayalım yeni yıla. Hepimizin hayatında bizi demoralize eden, olumsuz söylemleriyle yapmak istediğimiz şeylerden bizi soğutan insanlar vardır ve hep de olacaktır. Bu insanların etkisinden mümkün olduğunca kendimizi korumakla sorumluyuz. Yeni yılda, hayatımıza bizi destekleyen ve pozitif yaklaşım sergileyen insanları dahil etmek odağımız olsun.

Ayrıca uzun zamandır kullanmadığımız eşyalardan da kurtulmak zihnimizde ve evimizde yeni enerjilere yer açacaktır. Biz farkında değiliz belki ama, onlar da atıl halleriyle bizim enerjimizden alıyorlar. Onun için ilk iş fazlalıklardan kurtulmak. Gelsin yeni ve faydalı enerjiler

Ardından sağlık diyoruz. Biliyoruz ki sağlık yoksa hiçbir şeyin önemi yok. Ruh ve beden sağlığımız için, sağlıklı beslenmek ilk şart. Gerekirse yeni yılda bir beslenme uzmanıyla yol almak yeme düzenimizi oturtmada bize fayda sağlayabilir. Spor, aktif yaşam sağlıklı kalmanın olmazsa olmazı. Yeni yılla birlikte bir spor aktivitesine başlamak veya yaşam içindeki hareketliliğimizi arttırmak bir başka hedefimiz olsun.

Zihin ve ruh sağlığınız için yeni yılda meditasyonu deneyin. Meditasyon zihni sessizleştirmek, anda var olabilmek böylece yaşam enerjimizin, mutluluğumuzun ve iç huzurumuzun artması demek. Bunu sağlamanın bir çok farklı tekniği bulunuyor. Bu tekniklere internet ortamından ulaşılabilir; yeter ki uygulamaya gönüllü olalım.

Yeni yılda aile, iş, finans, sağlık, ilişkiler, hobi-eğlence, kişisel gelişim, vb… yaşam alanlarımızda ne istediğimize net bir şekilde karar vermeliyiz. Gerekirse bunları bir yere not edelim ki, isteğimiz somutlaşsın. ‘Amacımıza ulaşmak için nelere ihtiyacımız var ? Bunun için hangi adımları atmalıyız ? Kimlerden yardım alabiliriz ?’ vb…soruların yanıtlarını bulmak bizi hedefimize sağlam adımlarla yaklaştıracaktır.

Yeni yılın tüm dinamizmini ve tazeliğini hissettiğimiz şu anlarda bu adımları uygulamaya karar vermek hayatımızda belirgin değişiklikler meydana getirecektir.

Dilerim ki tüm aydınlık ve bilgelik bizimle olsun.

 

MUTLU YILLAR !

 

 

Hilal USTA

Psikolojik Danışman

www.hilalusta.com

twitter: @ustahilal

 
Toplam blog
: 14
: 404
Kayıt tarihi
: 24.09.14
 
 

Hilal Usta, İstanbul Üniversitesi,Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden 2002 yılında mezun..