Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Yeni yıla girerken

Yeni yıla girerken
 

internet'ten alıntıdır


OCAK, Şubat, Mart derken ARALIK KAPIDA.

ARALIK ayı, yeni yıla, kapıyı araladı, ama henüz kilidi koparamadı, sayılı günler engellemekte, aralanan kapıdan geçişi...

Rüzgar, nereden eserse essin, artık bu aralanan kapıyı, kapatamaz, ancak, kilitleri açmak için zincirleri zorlar durur.

Neye benzetiyorum bilemezsiniz, şu koca yılın son ayını:  Kollarını açıp, sevgiliyi bekleyen bir aşık, veya ilk adımlarının, kucağında son bulması umuduyla, yavrusuna açılan sevgi dolu iki kol, yada,  yıllardır hasretle beklediği, yolcusunu kucaklamak için açılan kollar.

Tüm yayın organlarında başlar geriye dönük hesaplar, ne varsa, ne olup bitmişse on iki ay boyunca, notlar halinde yazılır, çizilir.

Bir de, kendimizle hesaplaşmamız olur, o da bizde gizli kalır.

KENDİMİZCE, hayaller kurar, onların gerçekleşmesi için  ya kapıda nar çatlatır, ya da kırmızı giyer, güzelliklerin hep bizimle olmasını diler, bu aralanan kapıdan, düşlediklerimizi, usulca geçirmeye çalışırız. UMUTLAR DİZ BOYUDUR.

İçimizin derinliklerinde uslu, uslu akan bir nehir gibi yüreğimize akıtmışız koca yılın acılarını, özlemlerini, kırgınlıkları ve diğerlerini. Kazançlarımız da olmuştur, kaybettiklerimiz de. Ailemizden kayıplar da yaşamışızdır, hastalıklarla savaşmış ve de galip çıkmışızdır, ya da hala savaşmaktayız.

O koca yürek de pompaladıkça hayat sıvısını, devr_i alem edecektir, geçmiş yılın kalıntıları. Belki de bizmle olacaktır, bu yeni yılda.

Bu yıl da gelip geçti. GÜNLERİ SAYMAYA BAŞLADIK BİLE.

Aylar sırasını bozmadan, uygun adım MARŞ, bazen koşarak, bazen yürüyerek, bazen de emekleyerek yılı bitirdi... 

YENİ YILDA, HUZUR, SAĞLIK, VE BOL KAZANÇ DİLERİM.  

 
Toplam blog
: 172
: 228
Kayıt tarihi
: 24.07.11
 
 

1969 İstanbul Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü mezunuyum. 25 yıl İngilizce öğretmenliği ve bölüm..