Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '07

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeni yılda...

Yeni yılda...
 

Yeni yılda yolunuz açık, ufkunuz geniş olsun!


Yeni bir yıl başlıyor.

Herkes birbirine yeni yılın sağlık, mutluluk, barış, huzur, para, aşk vs getirmesini diliyor.

Ancak bunun imkânsız olduğunu biliyoruz. Tarihin hiçbir döneminde aynı anda dünyada yaşayan tüm insanların mutlu, sağlıklı, refah, barış ve huzur içinde olduğu bir dönem olmadı; büyük ihtimalle olmayacak da. Bu dünya maalesef böyle. Belki de hayat böyle... Ama insanın en büyük erdemlerinden biri de her şeye rağmen mutlu olma umudunu sürdürmesi, onun için çalışması, hiç de olmazsa kendisi ve sevdikleri için bunları dilemesi.

Yeni yılda da geçen tüm senelerde olduğu gibi mutlulukların yanında biraz da mutsuz olacağız.

Belki birkaç kere hastalanacağız. Nezle, grip, soğukalgınlığı falan...

Bir şeyleri kaybedeceğiz.

Birilerine küseceğiz; birileri bize küsecek. Yeni dostluklar kuracağız; bazı dostluklarımız bitecek.

Para kazancağız, harcayacağız. Ama kazandığımız para çoğu zaman harcamak istediğimiz kadar olamayacak.

Savaşlar sürecek. Hain pusular, alçakça tuzaklar can alacak. Belki bunların yanı sıra bazı savaşlar da bitecek. Kimi tuzaklar bozulacak, kötü oyunlar boşa çıkarılacak.

Ebedi aşklar sürecek Kimi aşklar bitecek. Yeni aşklar başlayacak belki. En kötü ihtimalle daha sonraki yeni yılda yeni bir aşk bulma umudunu koruyacak kimileri...

Yine hayal kuracağız. Bazı hayallerimiz kırılacak.

Ailelere yeni bireyler katılacak. Kimileri çok uzaklara gidecek.

Huzursuz olduğumuz zamanlar olacak. Ama belki bir plajda huzur içinde güneşin altında gözlerimizi kapatıp ışıklarının tadına da varacağız. Ya da bir hamakta sükunetle sallandığımız anlar...

Hepsi mümkün. Hepsi sırayla, belki de birbirine dönüşerek, iç içe geçerek birbirini izleyecek. Mutsuzluk içinde bile mutlu olabilmenin farkına varacağız.

Bütün bunların içinde en önemlisi, gelecek yıl bugün, yani 31 Aralık 2008'de, dostlarımızdan, tanıdıklarımızdan, yakınlarımızdan buna benzer bir mesaj alıp okuyabilecek ya da buna benzer bir mesaj yazabilecek durumda olabilmek. Aslolan bu...

31 Aralık 2008'de aynı şeyleri yazmak/okumak dileğiyle...

Bugünlerde çok aktifim :) Kurban Bayramını boş geçirdim ama yılbaşında elimden geldiğince herkese mesaj/mail yazmaya çalıştım. Bu metni mail olarak bende mail adresi olan arkadaşlarıma gönderdim. Blogdan yeni yıl mesajı gönderemediğim arkadaşlara da buradan seslenmek istedim.

Herkese, ister erkenden yatıp uyusun, ister büyük ikramiyenin çekilişini beklesin, ister sabaha kadar eğlensin, kısaca ne yaparsa yapsın güzel bir yılbaşı gecesi diliyorum.

Celal Çelik

Resim: http://ciril.deviantart.com/art/Into-new-year-27077697

 
Toplam blog
: 431
: 3853
Kayıt tarihi
: 30.06.06
 
 

Anahtar kelimeler: Antep, İstanbul, Haziran, İkizler, Beşiktaş, MÜ İletişim Fakültesi, Gazetecilik. ..