Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Yeni yılda Fenerbahçe

Yeni yılda Fenerbahçe
 

Fenerbahçe


YENİ YILDA FENERBAHÇE VE YENİ TRANSFERLERİ:
Yazıma başlarken ; herkesin yeni yılını kutlayarak başlamak istiyorum...

Fenerbahçe ile ilgili haberleri okuyorum.. Her Fenerbahçe taraftarı gibi bende çıkan haberleri izliyorum...

Pekiyi haberlere bakıldığı zaman ne görülüyor ?

Aziz Yıldırım ve yönetim kurulunun transfer politikasının ayak izlerini, ben kendimce şu şekilde yorumluyorum:

1- Flaş transfere gerek yok. Sezon sonunda uygun bütçe ile eksik yere takviye yapılacak.

2- Fenerbahçe takımında , birkaç sezon öncesinde yapılan transfer politikasına geri dönüldü. Bu politika nedir? Alt yapıdan gelen veya diğer takımlarda olan genç oyuncuların transfer edilmesi hedeflenmektedir. Bu futbolcular hem genç, hem de başarıya aç ve kendini ispatlamaya hazır oldukları ve kendilerine göre hedefleri olduğundan dolayı, yönetim bu şekilde , transferi düşünülen , yetenekli bu futbolcuların takıma kazandırmak ile takım başarısının sağlanması hedeflenmektedir. Bu şekilde yönetim, Arsenal modelini benimsendiği gözlenmektedir. Yapılan ve yapılması hedeflenen futbolcular ilk etapta bu tipteki genç oyunculardır.

3- Aragones ile yola devam edilecektir. Yönetim olarak, " TAM DESTEK HEP DESTEK.. " modeli özellikle teknik direktör için benimsenmiştir. En azından bugün Başkan ve ekibi böyle davranmaktadır.

4- Fenerbahçe takımının eksik görülen yerine 1 veya 2 futbolcu takviyesi uygun bütçe ile yapılması düşünülmektedir. Her taraftar neyi görüyor ise, Aziz başkan da aynı görüntüyü izlemektedir. Forvet orta saha ve olursa iyi bir kaleci alınması çalışması sürmektedir.

5- Fenerbahçe takımı istikrardan yana bir politika uygulanmakta olan bir kulüptür.

Burada, aslında bazı tespitleri yapmakta gerekiyor... Aziz Yıldırım ve yönetimi uzun bir süredir görevdedir. Bu sürede beklenen başarının hedefi tutturulamamıştır. Fakat başarısız demekte büyük haksızlıktır. Basının bu kadar eleştirisine rağmen, yönetimin çizgisinden az sapması aslında takdire şayan bir davranıştır.
Fenerbahçe yönetiminin hataları çok fazladır. Takım olarak bakıldığında kesinlikle ezeli rakiplerden çok üstte iken, şimdi bakıyorsunuz, gerçekleri söylemek gerekirse, Beşiktaş, Galatasaray ile eşit olan hatta forvet noktasında Galatasaray takımından geride bir takım oluşturulmuştur. Gerçek şudur: Biraz fedakarlık yapılsa idi, Anelka, Tuncay, Apiah gibi hatta Ümit Özat Rüştü gibi sembol isimleri birer birer kadro dışında tutulmuştur.Bu futbolculara verilmeyen paralar ile ne kadar tasarruf sağlanmıştır. Son 3-4 sezonda bunların yerine alınan futbolculara ne kadar paralar harcanmıştır? Bence, Fenerbahçe özellikle transfer politikasında, (istenmeden bile olsa) çok büyük zarar ettirilmiştir.

Yeni yılda özlenen bir Fenerbahçe görülebilir... Bu konudaki her şey Özellikle AZİZ YILDIRIM kendisinin takıma olan etkisini rolü oldukça fazla olacaktır, olmalıdır.. Aragones bu takıma çok katkı sağlamasını beklemek hayalciliktir. SEVGİ HOŞGÖRÜ ANLAYIŞ veya başka insancıl davranış modeli Aragones te (dışardan bakıldığında )yok gibi gözüküyor. ARAGONES'TE PROFOSYONELLİK ve CİDDİYET modeli vardır. Aslında bu kadar büyük paraların döndüğü bir ortamda, FENERBAHÇE DE DE OLMASI GEREKEN BU PROFOSYONELLİK VE CİDDİYETTİR. Futbolcular üzerlerine düşeni yapmaları gerekiyor.

Fenerbahçe bu kadar kötü bir sezonun geçtiği bir dönemde bile ligten kopmadı ise kesinlikle, bu fırsat kaçırılmamalıdır. Bu sezon şampiyon olması büyük bir şans olacaktır.. Bir taraftar olarak ben şampiyonluk beklemiyorum. Fakat Galatasarayın nasıl şampiyon olduğu incelenirse, Türkiyede her takım aynı modelle şampiyon olabilir. Hırslı ve sahada tam anlamı ile mücadele etmek, sahada yapılan mücadele ile konuşarak sarı kart görmeden, profosyonelce hakemi baskı altına almak..her karşılaşmada bu tarza devam etmek...

Sonuç olarak bakıldığında, Fenerbahçe 2009 yılında şampiyon olsa bile, taraftarının özlediği futbolu oynaması için, enaz 2 sezon daha beklemek gerekiyor... Bu sezon hiç olmazsa, kupayı kazanan bir Fenerbahçe olsun temennisi ile.

SAYGILARIMLA. TOPRAK SARI

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..