Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Aralık '14

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

YENİ YILDA KİLO VERMEYE HAZIR MISINIZ ?

YENİ YILDA KİLO VERMEYE HAZIR MISINIZ  ?
 

Yeni Yılda Kilo Verin


YENİ YILDA KİLO VERMEYE HAZIR MISINIZ  ? 
 
Bu soru önemlidir !! Her ekip arkadaşıma yani her danışanıma sorarım. Çünkü yeni yıldaki hedeflerinizi, beklentilerinizi ve isteklerinizi belirler. Kendinizi motive etmenizi ve planlamanızı sağlar. 
Yeni yılda sağlıklı kilo vermek için geçmiş yılların iyi olan olaylarını unutmamalı ve kendinizle ilgili olumlu değişiklikler yapabileceğinizi bilmelisiniz. Sağlıklı olmak ve iyi hissetmek kendinize vereceğiniz en güzel yeni yıl hediyesi. Bunun için sağlığınıza önem vermeli ve hastalıklardan korunmak için kilo kontrolü sağlamalısınız. Kilo kontrolü sağlamak ve kilo vermek için bazı değişiklikleri yapmış fakat başarılı olamamışsanız yeni hedefler belirlemelisiniz.
 
PORSİYON ÖLÇÜLERİNİZİ AZALTIN
Yediğiniz her besinin miktarını ihtiyacınız olan porsiyon ölçüsünde azaltmanız ve sağlıklı besin çeşitliliğine dikkat etmeniz kilo vermenize yardım eder. Beslenme günlüğü tutarak yediğiniz yemeklerin miktarını ve saatlerini yazıp ihtiyacınız olan değişiklikleri belirleyebilirsiniz. Fazla veya az yediğiniz besinlerin porsiyon ölçülerini sağlıklı olacak şekilde planlayarak daha kolay kilo verebilirsiniz.
 
DAHA HAREKETLİ YAŞAYIN
Nasıl daha hareketli olabilirim ? sorusunu tam olarak anlamak için adım sayar kullanmanız gerekir. Günlük adım sayınızın 5000 adımın altında olması hareketsiz bir yaşamınız olduğunu gösterir. Kilo vermek için 8000 adımın üzerinde haftada en az 5 gün adım atmalısınız. Daha hareketli olmak için arabayı gideceğiniz yere göre daha erken sokaklara park edip yürüyebilirsiniz. Eğer vapur ve metro ..gibi ulaşım araçlarını daha sık kullanırsanız adım sayınızı daha da artırırsınız. Kilo vermeniz kolaylaşır ve vücut şeklinizin isteğiniz görüntüde olmasına yardımcı olursunuz.
 
SOSYAL ORTAMLARA KATILIN
Kilo verirken sosyal ortama katılmak bir çok kişinin zorlandığı bir sorundur. Ara öğününüzü sosyal ortama katılmadan önce yaptıysanız porsiyon ölçülerini daha kolay kontrol eder tercih etmemeniz gereken besinleri tüketmezsiniz. Sosyal ortamlarda içecek tercihlerinde miktar ve çeşit önemlidir. Kahve tercih edeceksiniz az yağlı süte şurupsuz ve kremasız kahve çeşitlerini tercih etmelisiniz. İçtiğiniz her kahve ve çayın yanında 1 -2 bardak su tüketmeniz miktarı artırmanızı engeller.  Eğer alkollü içecek tercih etmeniz gerekirse 2 kadeh şarap , 1 tek rakı , 1 şişe ( 330 cc) bira ve 1 ölçü viski olacak şekilde porsiyon ölçülerini ayarlamasınız. Gideceğiz sosyal ortamdaki yemek tercihlerinizi sağlıklı yapmak için menüsüne göre yemek planınızı belirlemelisiniz. 
 
SAĞLIKLI BESLENME KİTAPLARI  OKUYUN 
Kilo vermek sağlıklı beslenmeyi öğrenmek demektir. Yeni yıl planlarınız arasında konusunda uzman kişilerin hazırladığı sağlık, sağlıklı beslenme ve kilo kontrolü sağlama kitaplarını okuyun. Öğrendiğiniz bilgileri kendi yaşamınıza göre değiştirebileceğinizi unutmayın. Kilo vermek için bir listeye değil beslenme bilgisine ihtiyacınız var. Hangi besini nasıl tüketmelisiniz, sağlıklı pişirme yöntemleri , sağlıklı mutfak alışverişi nasıl yapılır …gibi pek çok konuda kilo verirken doğru bilgiyi öğrenmelisiniz.
 
HASTALIK HARİTANIZI ÇIKARIN
Kilo vermek ve sağlıklı yaşamak için önce kendi vücudunuzu tanıyın. Hastalıkların oluşmasını engelleyen en önemli veri sağlık risklerinizi bilmenizdir. Bunun için yılda en az 1 defa doktor kontrolü yaptırmayı ve sağlıklı beslenme planınızın içeriğini diyetisyeninizle kontrol edin. Hastalık haritanızı bilmeniz kilo kontrolü sağlamanızı ve kilo vermek için uygulayacağınız beslenme programına sağlıklı devam etmenizi sağlar. 
 
 
 
DİYETİSYEN
TUĞÇE ALTAN BAHÇE
 
 
 
Toplam blog
: 18
: 496
Kayıt tarihi
: 04.12.14
 
 

2004 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden baş..