Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Yeni yılda neler olacak?

Yeni yılda neler olacak?
 

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0.9109643&id=8&galeriid=2494#galeriSta


Bugün yeni yılın ilk günü…

Yeni yıl, yeni umut demek…

2008’i yeni umutlarla evde karşıladım.2007’yi de aynı duygularla karşılamıştım. Ama umut yetmedi. 2007’nin kötü bir yıl olarak yaşanmasına umutlar engel olamadı.

Artılarını eksilerini yanyana getirip bilançosunu çıkardığımızda, kara bir yıl da diyebiliriz. Çok yıprandı. Çok yaşlandı. Çoğunluğu üzdü.

Irak’taki, Filistin’deki çocukları anneleri birbirinden ayırdı. Ortadoğu için 2007’de vefasız çıktı. Hem de ne vefasız. Geride kalan seneler arasında “en kara yıl” yarışması yapılsa 2007 birinciliği kimseye kaptırmaz.

2007 Öğrencim olsaydı hal ve gidiş, insaf, izan notunu 100 üzerinden 0 verirdim. Eden bulur. Etti. Ve tarihin pis kokulu çöplüğündeki yerini aldı.

Bizim evde adettir. Yeni yılın falına bakılır.

Yeni yılın falına baktık… Dün gece…

Fala sorduk;”2008’de neler olacak” diye.

“Her şey çok güzel olacak, dargınlar barışacak, iç çekişmeler son bulacak, türban sorunu sorun olmaktan çıkacak, cinayet işlenmeyecek, siyasette, ticarette din kullanılamayacak, hukuk hep üstün gelecek, yoksulluk ve işsizlik tarihe karışacak, kişi başına 20 bin dolar düşecek, GSMH 2.5 trilyon dolar olacak, evsiz kimse kalmayacak, kaçak yollarla Türkiye’ye gelenler bile iş bulacak, böylece Ege’nin azgın sularında boğulmaktan kurtulacak, terör bitecek, pişman olan PKK’lılar guruplar halinde teslim olacak, bir tek trafik kazası olacak, o da yoldaki güvercine çarpmamak için ani fren yapan sürücünün burnunun kanamasıyla atlatılacak, askerlik önce kısalacak, sonra profesyonel orduya geçilecek, 2009 bütçesinin yarıya yakını eğitime ayrılacak, yabancı sanatçılar sanatlarını daha rahat icra edebilmek için Türkiye’yi seçecek, Türk insanı akşamları eve kapanmayacak, tiyatroları, sinema ve sergi salonlarını dolduracak, en çok kitabı Türk insanı okuyacak, öğretmenler artık zayıf not veremeyecek, OKS, SBS, ÖSS gibi bilumum bütün sınavlar kalkacak, üniversiteler öğrenci kapabilmek için birbiriyle yarışacak, ortalama ömür ve boy uzayacak, ortalama ömür 90 yıl, en kısa boy 1.85 cm olacak, her şehrin ortasında meydanların orta yerine serbest kürsü ve megafon konulacak, isteyen istediği sözü söyleyecek, hayvan hak…” diye devam eden falın sözünü kesip, dünyada neler olacak diye sordum.

Dünya’da mı? Evet, Dünya’da neler olacak? “Dünya’da Irak’a barış gelecek, Bush yaptıkları nedeniyle istifa edip özür dileyecek, bununla da kalmayıp Irak halkına ve kaosa sürüklediği diğer dünya halklarına tazminat ödemeyi kabul edecek, giderayak Kyoto protokolünü imzalayacak, Afganistan’a, Pakistan’a, Filistin’e, Afrika’ya, Kafkaslar’a barış gelecek, Kuzey ve Güney Kore birleşecek, İran’da Mollalar gerçek demokrasi için farklı fikirleri savunan partilerin kurulmasına izin verecek, yapılacak seçimlerde, molla yönetimi son bulacak, yeni yönetim nükleer silah sahibi olmaktan vazgeçtiğini açıklayacak, ayrıca yeni yönetim Türkiye gönderdiği doğal gazı kesmeyecek ve satış fiyatında indirim yapacak” diye adeta şakıyordu ki “Musa, Musa yeter artık, uyuduğun, bütün yılı uyuyarak mı geçireceksin” diyen eşimin sesiyle uyandım.

Meğer rüyaymış…

Rüya bile olsa güzel.

 
Toplam blog
: 165
: 3919
Kayıt tarihi
: 25.08.07
 
 

Samsun Terme Şuvayip Köyü'nde doğmuşum. İlk ve ortaokulu Terme'de, lise öğrenimimi Ünye'de tamala..