Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeni Yılda Sizi Neler Bekliyor?

Her yeni yıl geldiğinde artık bir şeylerin değişmesini, dönüşmesini isteriz. Ocak, şubat derken mart ayı gelir, bir de bakmışsınız aynı tas aynı hamam. İçinizden bir ses “Bu yılda böyle geçecek ” der ve yaşamınıza devam edersiniz. Böylesi bir rutinden kurtulmak isteyenler için uygulaması çok kolay bir proje önermek istiyorum. Bu projenin adı “2015 yılı için hedef belirleme projesi”. Bu proje sayesinde hayallerinizin nasıl gerçekleştiğini izleyebilirsiniz. Çünkü “Hayaller size rağmen gerçekleşirler”

Ben bu projeye 2006 yılında dahil oldum. 2006 yılında gerçekleşmesini istediğim hedef sayısı125 adetti. Hedef odaklı bir yapım olduğundan önceleri bu 125 hedef ile yüzleşmek keyifli olmamıştı. Fakat hedefler birer birer gerçekleşmeye başladığında proje farklı bir boyuta geçti. Ve çok keyif almaya başladım.

Hedef belirleme projesinin bir sürü faydası var. Bir kere başkalarının sizin için belirledikleri hedeflerden çok kendi hedeflerinize odaklanma fırsatını buluyorsunuz. Özellikle kendi adına karar veremeyen başkalarının fikirlerine dayanarak yaşamını sürdürenler için gerçekten büyük bir fırsat olabilir! Bu projenin başka bir faydası da hedeflerinizle ilgili ne kadar alçak gönüllü ya da agresif olduğunuzu farkına varmanızdır. Bence bu çok önemli bir konu. Çünkü bu şekilde sınırlarınızı ve gerçek gücünüzü fark edebilir, hedeflerinizle aranızdaki  bağlantıyı daha da kuvvetlendirebilirsiniz. Çünkü hedeflerin hakkında konuşmak ile onları hayata geçirmek birbirinden çok farklı şeyler. Hakkında konuşmak sürekli hayaller içinde yaşamak yani tembelleşmek, hayata geçirmek ise feragat etmek, kararlılık ve kendini daha çok tanımak  ve ilerlemek anlamına geliyor. Seçim sizin.

Aranızda bu çalışmayı yapmak isteyenler var ise ne kadar saçma gözükürse gözüksün gerçekleşmesini istediği her şeyi yazsın. Kısaca uçsun, kaçsın. Hatta heyecanı daha da arttırmak isterseniz her hedefin yanına bir kategori hanesi ekleyin. Bu kategori hanesine de hedef gerçekleştiğinde yaşamınızda yaratacakları ile ilgili olsun. Örneğin; o sene seyahat etmeyi düşündüğüm ülkelerin kategorisi “neşe, coşku” olabilir ki bu da niyetiniz ile hedefinizi birbirine sıkı sıkıya bağlayacaktır.

Benim 2007 yılında 95, 2008 yılında 50, 2009 yılında 25, 2010 yılında 21, 2011 yılında 33, 2012 yılında 25, 2013 yılında ise 21 adet, 2014 yılında 16 adet hedefim vardı. Hedeflerimin arasındaki bir tanesi vardı ki listeye giriş tarihinden 4 yıl sonra gerçekleşti. Artık hiçbir hedefimle ilgili umutsuzluğa kapılmıyorum. Biliyorum ki, bana ait olan tüm hedefler günün birinde gerçekleşecek.

 

Her Daim Sevgi ve Işıkla

sibel.kavunoglu@gmail.com

www.nefestr.com

 

 

 

 
Toplam blog
: 615
: 248
Kayıt tarihi
: 09.11.10
 
 

Geçmişte finans sektöründe ağırlıklı olarak iyileştirme ve geliştirme projelerinin hayata geçiril..