Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '06

 
Kategori
Yılbaşı
 

Yeni yılda trafik kurbanı olmayın

Yeni yılda trafik kurbanı olmayın
 

Yeni yılı ve kurban bayramını birlikte kutlamanın tartışması yapılıyor. Bu konuda yaptığım araştırmada yılbaşı, 65 yıl önce de Kurban Bayramı’ na denk gelmiş; bayram 29 Aralık 1941-1 Ocak 1942 tarihleri arasında kutlanmış. 1903 ve 1968 yıllarındaki Ramazan Bayramı yeni yılın ilk gününe rastlamış, bayram 1-3 Ocak arasında kutlanmış. Ayrıca 2000 yılının son günlerine denk gelen ramazan bayramı 27-29 aralık tarihlerinde kutlanmış, bayramın hemen ertesinde de yeni yıl karşılanmış.

Kurban bayramı bizde her ne kadar önlem alınırsa alınsın, kurbanlık hayvanların ulu orta satıldığı, sokaklarda kovalandığı ve kesildiği, kanların kaldırımlara, caddelere aktığı vahşi görüntülere sahne olur.

Bir de bu işin turizm yanı var. Bazı aileler, yakınlarını, büyüklerini bayramda ziyaret için yollara çıkar, bazıları ise ucuz tatil fırsatlarını değerlendirmek için tatil yörelerine gider. Her nedense bu uzun süreli tatillerde yüzlerce vatandaşımız trafik kazalarına kurban gider. Adı üzerinde Kurban Bayramı!!

Yaptığım araştırmada AB ülkelerinde yeni yıl kutlamalarında yenilen hindilerin kesimine dair kanlı görüntülere rastlamadım. Yolculukta kurban olana da..

AB'ne girsek, bir an önce girsek, ama medeniyet kapısından, değerlerimizden ödün vermeden..

Mutlu yıllar ve iyi bayramlar..

 
Toplam blog
: 36
: 1522
Kayıt tarihi
: 11.12.06
 
 

Zaman yolculuğu yapmak isterseniz, kendinizden yaşça büyük insanların deneyimlerinden yararlanın...