Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '07

 
Kategori
Güncel
 

Yeni yıldan beklentiler

Yeni yıldan beklentiler
 

Yeni bir yıl.
Yepyeni umutlar...
Tarifi imkansız heyecanlar...

İşte artık 2007 takviminin de son yapraklarını çeviriyoruz. Hepimizin yüreğinde ayrı bir heyecan ve umut. Yılın bu dönemlerinde realizimden biraz ayrılıp fantastik hayaller kuruyoruz yeni bir sene ile ilgili. Ancak önce bir değerlendirme yapmak gerekir sanırım 2007'yi sonlandırırken .

2006'nın son günlerinde büyük umutlarla beklediğimiz 2007 hem ülkemiz için hem de dünya için beklediklerimizi tam anlamıyla sunmadı bize.
2007 terör olayları sebebiyle onlarca ailenin ve tüm milletimizin yüreğine ateşin düştüğü bir yıl oldu nedense. Ülkemizin varlığına ve bağımsızlığına kasteden iç ve dış güçlerin giriştiği mücadeleler, onlarca vatan evladının hayatına mâl oldu. Onlarca anne baba evlatsız, onlarca kadın eşsiz, onlarca çocuk babasız kaldı. Yüreğimizi yakan bu olaylar 2007 için bizim hep buruk yanımız olarak kalacak.

Demokrasi de ağır bir darbe aldı 2007'de. Biz her geçen gün demokrasinin daha ilerlemesi gerektiğini ifade ederken 1980'in üzerinden 27 yıl geçtikten sonra dahi TSK, demokrasiye bu sefer teknolojik yoldan dokundu. Bir e-muhtıra ile demokrasi allak bullak oldu ve siyaset kurumu derin bir yara aldı. Ve Anayasa Mahkemesinin sonuna kadar siyasi 367 kararı. Hukukun hukukçular tarafından görmezden gelindiği siyasi istikrar bahaneleri ile 367 şartının dayatıldığı karar o da 2007'nin fotoğraf kareleri içerisinde yerini alacak.

Ya 22 Temmuz seçimleri ? İleride 2007'den bahsedilirken 22 Temmuz unutulacak mı? Yani AKP'nin TSK, CHP ve Anayasa Mahkemesi sayesinde aldığı %47'lik oy çoğunluğu ve bu çoğunlukla elde ettiği tekbaşına iktidar da 2007'nin hafızaya kazınanları arasında yerini alacak gibi görünüyor.

Cumhuriyet mitingleri, sivil toplum tepkisi ve çeşitli düşünce kuruluşlarının desteğini arkasına alan CHP'nin Baykal'a rağmen aldığı oy oranı da elbette 2007'de hatırlanacak olaylar arasında . Tıpkı 2006'nın sonunda olduğu gibi , 2007'nin sonunda da Sosyal Demokratların Baykal'sız yıl temennileri birbirine ulaşacak ...

Peki ya 2007'nin bize kazandırdığı sözler nelerdi?
Öncelikle Gazetecei Bekir Coşkun'un 'Göbeğini kaşıyan adam' tiplemesi toplum hafızasının derinliklerine yer etti ve Bekir Coşkun'un ifade ettiği göbeğini kaşıyan adamlar AKP'yi ikinci kez iktidara getirdi.

Çekoslovakyalılaştırmadaklarımızdan mısınız? sorusunun yerine Malezyalılaştıramadaklarımızdan mısınız? söylemi bir anda gündeme oturdu ve yönünü muassır medeniyet seviyesine çevirmiş olan Türkiye, Malezya benzetmesine maruz kaldı.

Bir de mahalle baskısı tabi. Başörtüsünün serbest kalması halinde toplumda bir baskı ortamı oluşacaüını ifade eden bir aydın bunun adını mahalle baskısı olarak düşünüp ifae edince bu tanım çok tuttu milletimizn hafızasına hemen yer etti.

Şimdi gelelim 2008 umutlarımıza
Her zamanki gibi huzurlu , mutlu, müreffeh ve aydınlık bir yıl olmasını diliyoruz. İşsizlik oranının azalaldığı , töre cinayetlerinin son bulduğu, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddetin kesildiği , Bilimde san'atta dünya sıramızın yükseldiği. Kişi başına düşen milli gelirinarttığı ve bunun da cebimize yansıdığı , Suçlarda azalmanın görüldüğü, terör olaylarının sona erdiği , Irak'ta , Filistin'de akan kan ve gözyaşının sona erdiği bir yıl olsun 2008.

2008'iniz şimdiden kutlu olsun...
 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..