Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Yeni yıldan ne bekliyoruz

Yeni yıldan ne bekliyoruz
 

Bu görüntüeri allah bize birdaha göstermesin.


Sevgili arkadaşlar bu sabah saat 10,14 ülkemiz ve komşularımızda insanlar bir birini öldürmek için ellerinde silah siperlerde bekliyorlar. Bana göre tek nedeni var. Emperyalist güçlerin emrinde ne istediğini bilmeden kardeş kardeşi öldürüyor. Sevgili kardeşlerim. Konuya girmeden önce size Rahmetli büyük babamın bir anısını anlatmak istiyorum. 'Rahmetli  büyük babam kurtuluş savaşında gazi olmuştu. Haymana çephesinde en yakın arkadaşı Kahraman Maraşlı Kürt kökenli Ökkeş idi ve onunla birlikte yan yana düşmanla savaşır. Aynı alanda yatar ve yemek yerdi. Bir gün düşmanın attığı bir kurşun arkadaşının sağ dizine isabet eder ve diz kemiğini parçalar. Arkadaşını açısını öyle yüreğinde yer etmiştiki aradan 50 sene geçmiş olmasına  rağmen bunu  bana anlatırken bile gözleri dolar ve ağlamaklı olurdu Şimdi bakıyorumda PKK  kürt halkının kurtuluşu için savaştığı bahanesi ile askerimize kurşun sıkıyor.

2015 yılına girerken yaptığım iyi niyet ve esenlik isteklerinin gerçekleşmediğini görünce 2016 nında aynı ya da daha zor geçeceğini düşünüyorum. İlk günden felaket tellallığı yapmayı doğru bulmuyorum ama görünen köye de kılavuz gerekmez. Geçen 215 e girerken en azından bizimle birlikte hareket etmek isteyen ve dünya devi sayılan bir Rusya vardı. Komşumuz ırakla sorun yaşamıyorduk. İran henüz düşman davranışları göstermiyordu. Şimdi bunlarıda kaybettik. Bir yıl içinde bizimle olan iişkilerini seviyeli ve hasmane bir düzeye çekmeleri ülkemizin ne kadar daha yalnızlaşmasına ve ekonomik olarak büyümemizin eksiye geçmesine sebep olması durumu içerde  de bazı rahatsızlıklara sebep olacaktır. Zaten şu anda PKK ve Rusya meselesi önümüzde büyük bir problem olarak durmaktadır. 

2016 yılında yapmamız gerekenler gittikçe sınırlı hale gelmektedir. Geçen yıl Suriye politikasından dönüş şansımız vardı onu kaybettik dönsek bile artık Suriye masasında bizim yerimiz kalmadı. Irakla aramızı Musul meselesi yüzünden açtık dönüşü zor diye görünüyor. Rusya ile olan ilişkilerimizi bu mezrada devam ettirirsek nerede duracağını bilemiyoruz. En önemlisi Putin çok acımasız ve atak politika izliyor. Karşısında ne politika üretme ne de atağa geçme şansımız kalmadı. İran la güttüğümüz mesepçi politikalar yüzünden sorun yaşamaya devam edeceğimiz kesin gibi görünüyor. 

Bütün bu olumsuzlukların Bu hükümetin iş başında kaLdığı süre içinde ortadan kalkma  olasılığı yoktur ve olamaz. Çünkü hala yeni sorunlar üretmeye ve işleri daha karmaşık hale sokmaya çalışan bir hükümetle yönetiliyoruz. Bir örnek vermem gerekirse Başkanlık sistemi istenmesi. Bütün şehir yasalarının çıkarılmış olması gösteriyor ki Bizi yönetenlerin kafasında hala ülkenin eyaletlere bölünme isteği yatmaktadır. Zaten emperyalistler de tamda bunu istiyor. Bunun sonu bölünme ve ülkemizin bir bölümünü kürt kantonu adı altında kürtleri yönetenlere teslim etmekten başka nasıl izah edilebilir.. Yarın Kürtlerin yapacağı bir anlaşma ile diyarbakır'a Rusyanın yada İsrail'in üs kurmayacağını kim garanti edebilir.Suriyenin  bu gün ki haline düşmeyeceğimizi kim garanti edebilir.   işte bütün bu düşünce ve duygularin içinde olmama rağmen bir ümit daha var o da halkımız bunları halka ne kadar erken anlatırsak o kadar erkenden bu yönetimden ve bu dünya görüşünden kurtulur ve Yeniden ''Yurtta sulh cihanda sulh'' çizgisine dönüp ülke sorunlarını toparlama imkanına kavuşuruz. İşte  2016 nın hayır getirmesi dileğimin anahtarı yine siz siniz Türk halkı sana güveniyor ve senin sayende ülkemizin aydınlık yarınlara kavuşacağı umut ederek iyi seneler diyorum.

 
Toplam blog
: 66
: 501
Kayıt tarihi
: 09.10.06
 
 

1953 yılında Trabzon' da doğdum. Ülkemizin çeşitli illerinde 27 yıl Öğretmenlik, okul müd.yardımc..