Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '16

 
Kategori
Astroloji
 

Yeniay balıkta ve tam güneş tutulması

Yeniay balıkta ve tam güneş tutulması
 

 
9 Mart 2016 saat 03:54’te 18 derece Balık burcunda tam bir Güneş tutulması yaşadık. Bu tutulma Endonezya, Sumatra, Borneo ve Pasifik Okyanusu’nda bulunan bazı yerlerden izlenebilecek. Tutulma 4 dakika 9 saniye sürecek. 
 
Her Güneş tutulması “Saros “ adı verilen 6,585.3 gün ya da 18 yıl 11 gün 8 saatlik periyodlarda kendini tekrar eden döngüye denilir. Güneş, Ay ve Dünya aynı hizaya gelir. Bundan evvel aynı tutulma 9 Mart 1997 tarihinde yine 18 derece Balık burcunda gerçekleşmişti. Bu bağlamda, o tarihte yaşadığımız olayların ve değişimlerin bir benzerini bu tutulmada da deneyimleyebiliriz. Hatırlamakta fayda var. 
 
Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır. Ay, Güneşi karanlıkta bırakarak çözemediğimiz ve sürüncemede kalmış duygusal problemleri çözmek için bize bir fırsat sunar.
Güneş tutulması ile birleşen Yeniaylar özel yeniaylardır. Etkisi yoğun olan Süper yeni aydır. Güneş tutulması ve bir dahaki Dolunay arasındaki 2 haftada başlanacak yeni girişimler, niyetleneceğimiz başlangıçlar ve projelerin etkisi 6 aya kadar yayılır. 
 
Bu tutulma Güney Ay Düğümüyle birleşmekte ve Kiron da bu tutulmaya eşlik etmekte. Bu bağlamda, bitirilmemiş işleri nihayete erdirmek için bizleri zorlayacaktır. Üstünüzde negatif etkisi olan davranış kalıplarınıza ve kemikleşmiş alışkanlıklarınıza elveda deme zamanı gelmiş olabilir. Ayrıca, sizi aşağı çeken her türlü ilişkiyi ve şeyleri terk etme kararına itebilir. Eski duygusal yaraları ve travmaları iyileştirmek ve dönüştürmek için de size büyük bir fırsat sunabilir. Ancak, bunu nasıl ve hangi yöntemlerle başaracağınız size kalmış. Buna ek olarak, Balık burcunda gerçekleşen bu tutulma bize derinlerimize inerek hem kendimizle hem de ilahi olanla bağımızı güçlendirmemize ve bütünleşmemize olanak verebilir. Tutulma haritasında Oğlak burcu yükseliyor. Oğlak burcunun yönelimi tertip etmek, düzenlemek, hesap etmek, ayarlamak ve sorumluluk almaktır. 
 
Balık burcundaki bu Güneş tutulması Satürn ve Jüpiter ile t-kare açı kalıbı meydana getiriyor. T-kare açı kalıbı büyük gerilim yaratır fakat bunun sonucunda da değişimleri beraberinde getirir. Ancak, bu açı değişken burçlarda oluştuğu için olayların sonuçlarını kestirmek zor olur ve şartlar değişken ve zemin kaygandır. Bu açı kalıbının apexinde Satürn duruyor. Apex karşıtlıktan doğan çekişmenin dışa vurulduğu noktadır. Haritada Satürn yönetimindeki Oğlak burcu da yükseliyor zaten ve Balık burcunun yönetici gezegeni Jüpiterle t-kare içinde irtibatta. 2-8-11. ev konularını öne çıkarıyor. Yani, maddi kazançlarımız ve koşullarımız, rızkımız, borçlarımız, miras, vergi, tehlikeler, ameliyatlar, kendi yarattığımız imkanlarımız, ortaklıktan, eşten ve başkalarından gelen kazanımlarımız, arkadaşların sadakati ya da sadakatsizliği, sosyal yaşantımız ile ilgili durumlar oluşabilir. Bu konularda sorumluluk alarak gereken yapılandırmaları oluşturmak için aksiyon alabiliriz ya da bu konularda bir takım çöküşler, bitişler ve çözülmeler yaşanabilir. 
 
Dünyada ise din, inançlar, adalet, ahlak anlayışları ve yabancılara bakış hususlarında sıkıntılı ve stresli durumlar oluşabilir. Dünya ekonomisi ve finans piyasaları sıkıntıya girebilir. Fanatizm, dogmatizm, terör de dünyanın yine uğraşmak zorunda kalacağı konular arasında yer alıyor. Sulardan gelecek tehlikeler de oluşabilir. Deniz, maden ve inşaat kazaları meydana gelebilir. 
 
Türkiye bakımından din, inanç, adalet, finans, akademisyenler, üniversiteler, gazeteciler, basın-yayın organları, memurlar, işçiler, sivil toplum ve sağlık kuruluşlarını ilgilendiren stresli ve çekişmeli durumlar ve konular ön plana çıkıyor. Ekonomik istikrarsızlık ve finansal krizler de yaşanabilir. 
 
Bu tutulma ayaklarda oluşabilecek tüm rahatsızlıklara neden olabilir. Ayaklarınızla ilgili kronik hastalıklarınız varsa tetiklenebilir, örneğin gut gibi. Topallıklar, kabuklu yaralar, kaşıntılar, şişlikler, kanın bozulmasından doğan çıbanlar ve soğuk algınlıkları da yaşanabilir. Bunun yanı sıra, cilt, diş, diz, kemik ile ilgili rahatsızlıklar oluşabilir, kırılmalar ve incinmeler de görülebilir. 
 
Bu tutulma sizi nasıl etkileyecek? Yükselen burcunuza ve Güneş burcunuza göre aşağıda özet olarak yazdığım konu başlıklarını inceleyip bir fikir edinebilirsiniz. Ben yükselen burcunuzu daha çok dikkate almanızı öneriyorum. Zira astrologlar doğum haritasını çıkarırken yükselen burcu(ascendant) referans noktası olarak alırlar ve günlük, aylık, yıllık yorumlarını bu yükselen burç üzerinden yaparlar. Yükselen burcunuz Güneş burcunuzdan ziyade kişiliğiniz ve mizacınız üstünde daha çok etkilidir. Bu nedenle, yapılan yorumları bu burç üzerinden takip ederseniz daha doğru sonuçlara ulaşırsınız. Öte yandan, bildiğiniz gibi en önemlisi ise sadece size ait olan biricik doğum haritanızdır.
 
Koç ve Yükselen Koç: İnziva, arınma, şifa, hastane, gizli düşmanlar, kıskançlıklar, arkadan konuşanlar ve çevrilen işler, iftiralar, her türlü sıkıntı ve zorluklar.
 
Boğa ve Yükselen Boğa: Sosyal çevre, arkadaşların sadakati ya da sadakatsizliği, umutlar ve emeller.
 
İkizler ve Yükselen İkizler: Kariyer, şöhret, statü, mevki, başarı, saygınlık, üst mevkideki kişiler.
 
Yengeç ve Yüksele Yengeç: Eğitim, inançlar, ruhsal ve hukuksal konular, yabancı kişi ve ülkelerle bağlantılar, mahkemeler, eşin akrabaları, yurtdışı yolculuklar.
 
Aslan ve Yükselen Aslan: Borçlar, alacaklar, vergi, sigorta, miras, ortak kazanımlar, tehlikeler, ameliyatlar. 
 
Başak ve Yükselen Başak: Ortaklık, evlilik, ikili ilişkiler, davalar, anlaşmalar, alternatif yerleşim alanları.
 
Terazi ve Yükselen Terazi: Sağlık, iş ortamı, günlük hayatın düzeni ve ritmi, evcil hayvanlar.
 
Akrep ve Yükselen Akrep: Aşk, ilişkiler, çocuklar, sanat, spor, hobi, şans oyunları, eğlence.
 
Yay ve Yükselen Yay: Ev, yuva, aile, miras, malk, mülk, dekorasyon, taşınma.
 
Oğlak ve Yükselen Oğlak: İletişim, akrabalar, kardeşler, kontratlar, anlaşmalar, yurtiçi seyahatler.
 
Kova ve Yükselen Kova: Parasal kazanımlar, gelirler, harcamalar, birikimler, taşınabilir mallar, rızk, diyet ve besin konuları.
 
Balık ve Yükselen Balık: Kişisel görünüm, kişinin kendini ortaya koyması ve ifadesi, başlangıçlar, istekler, arzular ve genel sağlık.
 
Sevgi, güç ve umutla,
Burçin Borazan Tezay
 
 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..