Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Yeniden Alper Potuk

Yeniden Alper Potuk
 

Fenerbahçe' nin son haftalardaki orta alan performansına baktığımız zaman, en büyük problemin ileri uçta değil de stoperler ile Alex' in arasındaki kopuklukta olduğu açık bir şekilde görülüyor. Orta alanda Emre dışında topu iyi kullanabilen, yanındaki oyuncudan ziyade topu öne doğru oynayabilen başka bir oyuncumuz maalesef ki yok. Sanırım Emre' nin saha içersindeki agresifliğinin nedenlerinden biri de bu bölgedeki yükünün ağırlığı olsa gerek.

Bu bölgede Emre' ye eşlik edebilecek ya da alternatif olabilecek isimleri gözden geçirelim:

Selçuk Şahin ve Cristian Baroni; hiçbir zaman Fenerbahçe kalitesinde olamadılar ancak bir çok futbolcumuzun, özellikle gençlerimizin bulamadığı forma fırsatını yakaladılar.

Sezer Öztürk; yeterince forma şansı bulamasa da özgüven eksikliği ile çok fazla umut vermedi. Ancak, kolay harcamamakta fayda var.

Gökay İravul; henüz çok genç, kendisine sabır göstermek lazım. Ancak, Recep Niyaz' da yapıldığı gibi (özellikle son İBB maçı), kritik maçlarda şans verilerek, kurtacıymış gibi görülmemeli, böyle ağır bir yükle kazanayım derken oyuncuyu kaybedebiliriz.

Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı; Fenerbahçe' ye geldikleri günden bugüne, genelde sağ kanatta görev alsalar da, her ikisi de kanat oyuncusu olmadıklarını gösterdiler. Daha çok orta alan ve forvet arkası özelliğine sahip bu iki oyuncudan, performansları ile özellikle Özer, kendinden bekleneni veremedi. Stoch, Dia, Caner ve Özgür Çek gibi kanat oyuncularının yanında Mehmet ve Özer çok fazla sırıtıyor.

Fenerbahçe' nin yumuşak karnı olan orta alanın ortasında, yerli oyuncular arasında bu açığını kapatabilecek en önemli isim Alper Potuk' tur. Bu konuda Selçuk İnan tek isimdi ancak rakibimiz sezon başında bulduğu fırsatı iyi değerlendirdi. Transferinin son aşamasında anlaşma sağlanamayan Alper Potuk' la sorun ne olursa olsun çözülmeli ve bu transfer sonuçlanmalı. Fenerbahçe takımının çıkarları söz konusu ise gerisi teferruattır. Mehmet Topuz için gösterilen çaba aklıma geldikçe bu transferin gerçekleşmemesi beni daha da kahrediyor.

Sevgili Yöneticilerimizden ricamdır; bu transferin gerçekleşmesi takıma çok büyük katkı sağlar. Genç yaşına rağmen mücadelesi, hırsı ve özellikle özgüveni ile tam aradığımız oyuncudur. Bu bölgedeki sorunu çözemezsek, en iyi forvetlerden bile yeterli verimi alamayız ve rakibe kaptırılan her topta, rakip oyuncunun Volkan' la birebir kalması kaderimiz olur.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..