Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeniden başlamak gerek bazen!

Yeniden başlamak gerek bazen!
 

Evet bugün Pazartesi! Yani hep o yeni sözler verdiğiniz, her şeyi yeniden deneyeceğiniz ve hep bırakmak istediğiniz olumsuz davranışların başlayacağı İLK GÜN!

Peki…. Bunu ne kadar başarıyorsunuz? Gerçekten yapmak istediklerinize ulaşıyor musunuz? Yoksa sadece söz verip yarım mı kalıyor. Gerçekten yeniden başlamaya cesaretiniz var mı? Verdiğiniz kararları gerçekleştirmek ister misiniz? Size bir önerim var ( her ne kadar öneri vermesek de..)

Pazar gecesine geri dönelim.. Yatmadan önce yada saatler önce bir karar verdiniz ve bu kararı Pazartesi başlıyorum sözünü kendinize verdiniz! Bunu yapamayacaksınız… Neden mi?

Nedeni şu.. Söylediğiniz kelimelerin beynimize iletişim şekli farklı olduğundan. Yani yarın başlıyorum kelimesi aslında sizin olumsuz, olmayacak veya deneriz kelimelerine eşdeğerdi.

Bu kelimeleri ilk önce olumlu bir düşünce şekli ile değiştirmeniz gerekiyor.

Sonra bu verdiğiniz karar için bir yol çizmeni gerekiyor. Hayatımız bir yol üzerinde gittiğinden kendi yolunu çizmek anlamı buradan geliyor.

Plan yapmanız gerekiyor. Yaptığımız planlar hep suya düştüğü için, kararlarınızı alırken MANTIKLI ve olumlu düşünce olmaya özen gösterin.

Planınıza sadık kalmak için kendinize bir SÖZ vermeniz gerekiyor. Verdiğiniz sözleri tutup tutmamak da sizin elinizde. Size birinin söz verip yapmadığını empati yolu ile bir düşünün. Kendi sözlerinizi de ona göre verin.

Verdiğiniz kararları uygulamak için motivasyonunuzu yüksek tutun! Bunu başarmak zor gözükse de kendinize vereceğiniz söz ve telkinler size mantıklı düşünmenin ve beynimize giden olumsuz davranışların önüne geçecektir.

Gün içerisinde kendinize verdiğiniz olumsuz kelimeleri yeniden programlayın! Bu size çizdiğiniz yolda yapmanız gerekenleri ortaya çıkaracaktır. Bunu yapmak için kimseye sözünüzü söylemeyin ve kararlarınızı sorgulamayın!

Hiçbiri olmuyorsa aynanın karşına geçin ve kendinize SEN KİMSİN? Sorusunu sorun! O size kim olduğunuz söyleyecektir.

Sevgiyle kalın…

Cengiz S. SOYKÖK  

 
Toplam blog
: 70
: 1658
Kayıt tarihi
: 06.08.12
 
 

Psikoterapist / Hipnoterapist - Yüz ve Vücut Dili Analisti - Yazar - Gezgin ..