Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeniden başlamak

Yeniden başlamak
 

Zaman, zaman insanlar hayatlarında yeni bir yapılanmaya gereksinim duyarlar.Bu durumda insanlar kendi gelişimlerini ve başarılarını destekleyecek bir otokontrol mekanizması geliştirmek ve kapasitelerini gerçekçi bir şekilde kabul etmek zorundadırlar.Hayatın zorluklarının üstesinden, Allah'ın bahşettiği akıl, duygu, ruh ve bedensel güçle gelinebilir ancak.

Yeni bir başlangıç yapmak isteyen insanın, yaşantısının duygusal yanlarını iyi tanıması, hayallerinin, amaçlarının hayata geçişinde çok iyi bir strateji belirlemesi geremektedir.

Yeni bir başlangıç istemek geçmişte yaşananlardan, kişinin kendini de bir parça suçlaması ve değişmek istemesi anlamına gelebilir.Ancak gemişte yaşanan ve kişiyi mutsuz kılan davranışların aslında onun kişlik özellikleri olduğu ve yeni başlangıç için bu kişilik özellklerinin kıstas teşkil edeceği göz ardı edilmemelidir.

Yeniden başlamak bir bağışlama hikayesi olmalıdır. En başta kendini bağışlamak.Sonra diğerlerini;Yeniden başlamak barışık olmak hikayesidir, önce kendinle sonra diğerleri ile; yeniden başlamak bir sevgi hikayesidir önce kendini, sonra diğerlerini.

Klasik bir felsefe vardır."Dün dünde kaldı yaşandı ve bitti. Düne bakıp hayıflanmak yerine, yarınlara bakıp umut edilmeli" Bu söyleme kısmen katılınılabilir ancak dün silinip atılırsa, unutulursa, yok edilirse, aynı hataları yapma olasılığı çok yüksek olacaktır ve yeniden başlama hevesinin bir anlamı kalmayacaktır.

Yeniden başlamak bir harman gerektirirGeçmişten gelenlerle, yarınlar için yapılacaklar harmanlanmalıdır. Eskimiş, köhnemiş, tozlanmış, güvelenmiş materyallerden kurtarılabilecekler kurtarılmalı, kulanılamayacak hale gelenler atılmalıdır ancak.

Yenide başlamak kolay değil zor bir süreçtir.Alınan kararın uygulanması zordur. Seçilen stratejinin uygulanması zordur.Bir insanın yapacaklarının çok daha üstünde bir yükün altına girmesi, hele hele bunu yeniden başlamak adına yapması, yasamdan ne bekleyeceğini bilmeden, bir adım sonrasını göremeden, bu yükü nereye götürdüğünü tayin edemeden büyük bir sorumluluğun altında kalmasına neden olabilir.Bu yüzden yeniden başlayayım derken başarıdan uzaklaşabilmek ve performansın düşmesi gerçeği ile karşı karşıya kalabilir insan.

Yine de mutszluk varsa yürekte, hüzün varsa gözlerd ve reddedilmişlik, itilmişlik varsa hayatta yılıp ükenmek yerine derlenip, toparlanıp yeniden başlamak en güzelidir.
 
Toplam blog
: 167
: 1867
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

01/06/1967 Rize/fındıklı doğumlu olmama rağmen doğum yerimi hiç görmedim. Türkiye'nin hemen her ilin..