Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '09

 
Kategori
İlişkiler
 

Yeniden doğmak

Yeniden doğmak
 

Doğuş


Yalnızlıktan sıkılmak kendinden sıkılmak mı acaba! Kalabalık olunca, başkaları olunca, kendini daha az düşünür olursun. Zorluklar; seni, beni hangi durumlarda sınar. Bazen mecburidir ayrılıklar, azalan sevgilerin tamiri içindir, çoğalmak, çoğaltılmak içindir.

Bir nehrin çoğalması gibidir, sevgiyi mayalamak içindir, insan ruhunun arsız yanlarını törpülemek içindir. Ruhun terbiyesi çok mühimdir. Kendimize kalma zamanlarımız fazlalaştıkça, düşünürüz bir çok şeyi. Yorulan ve yıpranan ruhun tamir edilme zamanları vardır. Gece gibi zamanlar vardır. Sevgi gibi ışık vardır.Çok yaklaşsan yanarsın ve acır yüreğin, uzak kalsan hasret olur. Mesafeler önemlidir, sözler gibidir, has olanı az olanıdır. Ruhu okşayıp, tamiri mümkün kılmalı. Bedeninde, ruhunda, zihninde, bedeninde coşturmalı, arınmalı gözyaşlarımızla.

Kuruyup kalmadan yeniden, inadına yeniden yeşertmek, damıtıp damla damla su olup akmak. Kızıp, demirin dövülmesi gibi biçimlenmeli, biçimde hal olmalı, biçimde ten olmalı. Yeniden doğmalı, çığ gibi sevgi dolu olmalı.

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..