Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Yeniden doğmak

Kişisel gelişim kelimesinde bir sıkıntı var sanırım. Kişisel gelişim kitapları, kursları denilince içerden bir ses hemen atlayıp “ben gelişmemiş miyim!” diye savunmaya geçiyor. Bunu anlatacak daha iyi kelimeler bulunabilir sanırım. Tabii biraz üzerinde düşünülmesi ve analiz edilmesi şart. İlk olarak aklıma, “hayata gülümseyebilme, huzuru bulabilme, geçmişin yükünden kurtulma, yeniden doğma, yeniden başlama” gibi tabirler geliyor.

Birçoğumuzun bile farkına varmadığı ve birçok insanın aynı şeyleri hissettiğini fark ederek normal zannettiği, aslında bizi biz olmaktan uzaklaştıran bir geçmişimiz var. Bu geçmişin illa kötü izler bırakması, önümüzü karanlık yapması için büyük travmalara ihtiyacı yok. Ufak tefek gibi görülen birçok olumsuz geri bildirimler ve destek eksiklikleri, bizi geleceğimiz konusunda, en önemlisi de kendimiz konusunda umutsuzluğa düşürüyor ve yapabileceklerimizi gözümüzde küçültüyor, bizi kendimizi sevmekten ve takdir etmekten uzaklaştırıyor. Ayrıca kendimizi kısıtlamamıza sebep oluyor.

Kişisel gelişim dedikleri kavram belki de en fazla burada faydalı oluyor. Genel tabirler kullanarak gaza getirme modunda yazılan kitaplardan veya seminerlerden bahsetmiyorum tabii. Burada esas önemli olan kendi iç dünyamızın önce sukuta, sonra huzura ardından da potansiyellerinin farkına varması. Bu değişim öyle bir kitapla, bir seminerde olmasa da, sanılanın aksine birebir yapılan ve emek sarf edilen çalışmalardan çok güzel sonuçlar çıkıyor. Hep söylenegelen “7’sinde neyse 70’inde de O” kalıbının kesinlikle yanlış olduğunu insan bizzat kendi hayatında ve kendi kişiliğindeki değişimlerle görüyor.

Bilinçaltı temizliği ve bilinçaltı olumlamaları yapılan kısaca NLP olarak isimlendirilen eğitimler sonrasında kendi ifademle “güneş bir başka doğdu” hayatıma. Hayata bakış açım, kendime bakış açım ve geleceğime bakış açım değişti. Hayata yeniden geldim diyebilirim, abartılı bir ifadeyle. Reenkarnasyona inanmasam da, aynı hayatta yeniden doğuşa inanıyorum. Sürekli yenilenmek, güzelliklere odaklanıp olumsuzluklardan uzaklaşmak ümidiyle…

   

 
Toplam blog
: 19
: 375
Kayıt tarihi
: 01.04.14
 
 

Hekim ve NLP uzmanıyım. İ lgi alanlarım, Psikoloji, Kişisel Gelişim, Tasavvuf, İslamiyet.  ..