Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '14

 
Kategori
Reklam
 

Yeniden pazarlama nedir? Nasıl yapılır? Nasıl çalışır?

Yeniden pazarlama nedir? Nasıl yapılır? Nasıl çalışır?
 

Bir alışveriş sitesini ziyaret ettikten sonra, gezdiğiniz farklı web sitelerinde, bu alışveriş sitesinin reklamlarını mı görüyorsunuz? Her yerde karşınıza sitenin reklamları mı çıkıyor? Korkmayın takip edilmiyorsunuz, sadece bilgisayarınıza atılan bir çerez sayesinde size re-marketing, yani Yeniden Pazarlama yapılıyor.

Yeniden pazarlama kavramı her ne kadar yeni yeni duyulsa da aslında uzun bir süredir var olan bir pazarlama yöntemi. Örnek senaryoyu biraz daha açacak ve teknik detaylara girecek olursak, ziyaret ettiğiniz bir web sitesinde, yaptığınız ya da yapmadığınız davranışlara göre tarafınıza reklamlar gösterilerek, yeni satışlar hedeflenmektedir. Bu işlem için de kişisel bilgisayarınıza bırakılan çerezler kullanılmaktadır.

Bu örnek üzerinden gittiğimizde e-ticaret sitesi sahipleri de aynı şekilde bu pazarlama yönteminden faydalanabilir, böylece daha önce satış yapmadığı kişilere ilgilendiği ürünleri göstererek satış gerçekleştirebilir.

Nerelerde Kullanılır?

Benin önerim tüm e-ticaret sitelerinin kullanması yönünde ancak diğer hizmet veren web siteleri de bu yöntemden faydalanabilirler. Örneğin müşterilerine kişisel web sitesi üzerinden ulaşan bir adwords uzmanı bu yöntem ile sitesini ziyaret eden ancak iletişim formunu doldurmayan kişileri hedefleyebilir.

Google Adwords İle Yeniden Pazarlama

Google Adwords benim gözümde tartışmasız en başarılı yeniden pazarlama platformu. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılara Merchant Center yardımıyla ürünlerinizi, hatta müşterinizin incelediği ürünleri tekrar gösterebilirsiniz. Bunun dışında görüntülü reklamlar ile de hazırladığınız görselleri yine ziyaretçilerinize gösterebilirsiniz.

Mail Kampanyaları İle Yeniden Pazarlama

Mail gönderimlerinizde de yeniden pazarlamadan faydalanabilirsiniz. Siparişini tamamlamayan müşterilerinize ya da sadece üye olup, bir daha sitenize gelmeyen potansiyel müşterilerinize mail ile ulaşıp yeniden pazarlama yapabilirsiniz. Mail gönderimlerinde kullanabileceğiniz örnek senaryoları daha önce buradapaylaşmıştım. Okumanızı tavsiye ederim.

SMS Gönderimlerinde Yeniden Pazarlama

Aslında bu benim pek tasvip etmediğim bir yöntem. Sürekli cep telefonuma gelen reklam SMSleri oldukça sıkıcı olmaya başadı. (Oteller size söylüyorum) ancak fikir oluşması açısından, mail kampanyalarınızdan gelen verileri kullanarak bunları SMS kampanyalarına çevirebilirsiniz. Örneğin gönderdiğiniz maillerde bulunan bir linke tıklayan kullanıcıyı aynı zamanda bir SMS grubuna ekleyerek, daha sonra bu kişilere ilgili ürünle ya da kategorisiyle ilgili bir SMS gönderebilirsiniz.

Yeniden Pazarlamayı Korku Teması İle Ti’ye Almış Bir Video

http://www.youtube.com/watch?v=WzO4C8qzB4E

Kaynak: http://www.ademaltan.com.tr/yeniden-pazarlama-nedir-nasil-yapilir

 
Toplam blog
: 17
: 1201
Kayıt tarihi
: 12.11.12
 
 

Bir eticaret uzmanı olarak uzun süredir e-ticaret, SEO ve Google Adwords gibi konulara kafa yoruy..