Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '12

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Yenidoğanla dışarı çıkılır mı?

Çıkarılır. Uzman olduğum için söylemiyorum. Bunun için uzman olmaya da gerek yok. 40 gün evden çıkmamak kişiye kalmış. 41. gün sokağa atınca kendini ve bebeği o güne kadar sakındığın mikroplar daha mı az zararlı ki?!?

Şimdi nereden geldi aklıma? Eski mankenlerden Pınar Tezcan 5 günlük bebeği ile görüntülenmiş Nişantaşı sokaklarında. Fotoğrafları gazetelere basımış, internet sayfalarında yayınlanmış. Çoğunun altındaki yazı aynen şöyle:

Pınar Tezcan, daha 5 gün önce kucağına aldığı bebeğiyle soğuk havada mağaza mağaza gezdi!

Kadın alıp da çocuğunu sigara içilen bir yere mi sokmuş? Giydirmiş, korunaklı pusetine yerleştirmiş ve dışarı çıkmış. 5 günlük bebek ile dışarı çıkılmazmış ama aynı bebeği alıp hastanelere/sağlık ocaklarına götürebiliyoruz sorun olmuyor. Pınar Tezcan mağaza gezerken değil de hastaneden çıkarken fotoğraflansaydı bu kadar konuşmayacaktı kimse.

Gerçekten çok kızıyorum bu tip çıkışlara. Kadınların üzerine her konuda bu kadar çok gidilmesine, her harekette bir hata aranmasına. Kadının da ihtiyacı olabilir hava almaya. Kırk gün evde oturmak zorunda mı? Kendini iyi hissediyorsa neden dışarı çıkmasın ki?!?

Hem bir şey diyeyim mi;

Sokağa çıkmaktan kimse hasta olmaz. Hava sıcaklığına göre uygun kıyafetleri giydirdiğinizde üşüyüp hasta olmaz çocuk.

Banyo yapılınca da hasta olunmaz. Yani bebeğinizi her gün banyoya sokabilirsiniz. Uyku rutini için de iyi bir başlangıç olur. Kirli olması gerkemiyor, rahatlaması için en iyi çözümdür banyo.

Bebeği 4-5 kat giydirince da hasta olunması engellenmez. Siz kaç kat giyiyorsanız çocuğunuzu da öyle giydirin. Daha kalın değil.

Yukarıda da bahsettiğim gibi ben en çok hastanelerden sakınırım. Koray’ı doktor kontrolüne götürdüğümde bile içim içimi yer ¨ya hastalık kaparsa¨ diye çünkü kimse dikkat etmez kendine. Sokağın ortasında hapşırır, ağzını kapamaz, elini yıkamaz. Koray’ı kucağımda doktorun yanına sokup kucağımda çıkartırım, ödüm patlar sağa sola dokunacak, o elini ben fark etmeden ağzına götürecek diye. Ben rahat ve sakin bir anneyim ama o kadar da değil.

Ben Koray’ı üç günlükken doktor kontrolüne Slingo’nun içinde yürüyerek götürdüm. Zaten sonra bir daha da eve girmedik.

Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız kimsenin size karışmasına izin vermeyin. Anne doğruyu bilir, hisseder. Annenin desteğe ihtiyacı vardır, her hareketinin eleştirilmesine değil.

Irem Erdilek

Slingomom.com

Twitter.com/slingomom

 
Toplam blog
: 141
: 3284
Kayıt tarihi
: 30.04.10
 
 

Kozmetik dünyasından anneliğe geçiş... Evde oturmaktan sıkılan girişimci anne oldu mu sana blogger a..