Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '12

 
Kategori
Spor
 

Yenilenen Fenerbahçe de Ne Değişti..?

Yenilenen Fenerbahçe de Ne Değişti..?
 



Son günlerde kimi okuyorsam Fenerbahçe ' nin transferlerinin yetersizliğinden,takımın gol yollarında zorlanacağından bahsediyor. Ben bu kanıda değilim.Fenerbahçe ' nin oldukça bilinçli transferler yaptığını düşünüyorum.Moussa Sow bu sene en yüksek performansı gösterecek oyuncuların başında gelecek.Senegalli geçen sene takıma yavaş yavaş ısındı ve bu sene artık daha formda bir Sow görebileceğiz büyük şanssızlıklar olmazsa.Dia ' nın gidişi de pozisyon yaratan fakat skora çeviremeyen bir oyuncunun transferi açısından oldukça faydalı oldu

Yeni alınan oyunculardan Mehmet topal ortasahanın hemen gerisinde ön libero pozisyonunda veya ortasaha da joker konumunda,koşan,açı kapatan,pas yollarını bozan ve uzaktan şutları ile etkili bir adam.Çanakkale dardanelspor da bile bu özellikleri vardı.Halen de var.Üstelik türkiye ligine göre fazla profesyonel.Banko faydalı olur.

Hasan Ali kaldırım sürati,driplingleri ve adam geçme özelliği ile oldukça etkili.Kayserispor ondan daha fazla istifade edemedi.Oldukça savaşçı ve güçlü bi oyuncu.Bu oyuncu Topal ile birlikte orta sahanın yükünü de azaltacak .Egemen'e gelince..Hakkında bu kadar spekülasyon var.Ancak bu oyuncu sahada iken kimse bu oyuncu için o gün saha da formasının hakkını vermedi diyemez.Çalışan ve çalıştıkça üstüne koyan bir futbolcu.Profesyonelce düşünmesi onun tercihi..

Ve tabiki Alex..Bu takımın efsaneleri arasında..Kabul etmek gerekli ki Fenerbahçe '  nin oyun düzeninde teknik patrondan sonra en etkili o. Önümüzde ki sene belki de kariyerinin sonlarında bir kez daha şampiyonluk yaşamak mutlaka isteyecektir.

Kuyt ' ı anlatmadık..Kuyt fizik gücü ile teknik kapasitesini birleştiren oldukça tecrübeli bir ayak.Fenerbahçe ' nin en önemli sorunlarından biri olan geri koşamama sorununa ilaç gibi gelecek.Görev bilinci yüksek ve disiplinli bir oyuncu.Pek çok atağı rahatlıkla olgunlaşmadan kesecektir.

Fenerbahçe taraftarının bu sene takımına her zamankinden fazla sahip çıkacağı da gerçek.Başkanlarına kavuşmaları ile bu sene Saraçoğlu her maç dolu tribünlere bu takımı oynatır. Buna da türk futbolunun da ihtiyacı var,fenerbahçe nin de..

Şimdi gelelim yapılacak olan transferlere...Her gün yeni haberler okuyoruz ama bu takımın ilacı Gomis..Bu oyuncu Krasiç ya da diğer gündemdeki oyunculardan pozisyonları farklı da olsa kalitesi açısından çok farklı bir oyuncu.Hızlı teknik  ve bir tilki kadar kurnaz.Fenerbahçe ye alınırsa ve Bienvenue bir şekilde takımdan ayrılırsa Sow ile birlikte fransanın en etkili 2 forveti yanyana çubuklu formada buluşur.

Diğer anlatılan isimlerin hiç biri bu oyuncunun kalitesinde değil..Ve Krasiç kesinlikle gelmemeli..2 sene önce gelmeyen bir adamın ve bir dünya şart sunan bu futbolcunun bu sene de bu takımda oynaması doğru değil..

Futbol öyle bir spor ki..Yıldız adayı ayakları ilk gördüğünüz de talih te bu ayaklardan yana olursa onların birer yıldıza dönüşebileceğinizi anlıyorsunuz.Tıpkı Emenike gibi..Henüz çok taze bir örnek  Veyahut Ribery gibi...Galatasaray da kalabilirmiydi..? Kalabilirdi ama olmadı..

Fenerbahçe bu yüzden bir tane de geleceğe dönük genç ve kariyeri parlak bir oyuncu almalı..İsim vermeye gerek yok...Avrupa da Almanya ve Fransa liglerinde bu tip oyunculardan çok var..Ne gerek var  Danimarkaya,İsveç.' e

 

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

https://twitter.com/AkdeniZZZZzzzz

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..