Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Yenileri gelmiyor..

Yenileri gelmiyor..
 

Bizim çocukluğumuzda çelik çomak mile seksek gibi oyunlar oynanır bir de sakızlardan çıkan artistlerin fotografları biriktirilir illa da bir artistist tutulurdu. O dönemlerimizde kadın veya erkek oyuncuların tümüne "artist" deniyordu.

Ben Kartal Tibet ve Filiz Akın'ı, İbrahim Cuneyt Arkın'ı tutar yani beğenirdik.

Özdeşleştirmeye çalışırdık beğendiğimiz artistlerin filmlerindeki davranışlarıyla kendimizle. Artistlerin davranışlarını doğru sayar, onların söyledikleri bizler için önem taşır ve önemserdik.

Zaten sanatçı güven duyulan kişi demektir duruşuyla söylemleriyle ve ilkeleriyle..

Sanatçi duruşunu çok önemseyenlerdenimdir.

Kartal Tibet Filiz Akın Cuneyt Arkın gibi çok değerli diğer artistlerimiz de var Türkan Şoray Fatma Girik Hülya Koçyiğit Yılmaz Güney Ayhan Işık İzzet Günay Ekrem Bora Murat Soydan Adile Naşit Kemal Sunal Münir Özkul Cevat Kurtuluş Feridün Çölgeçen Bilal İnci Erol Taş Hayatı Hamzaoğlu gibi..

Teknolojinin gelişimiyle birlikte her şeyde olduğu gibi sinema ve tiyatro alanındaki değişimlerini de anlayabiliyor insan ama eskiye göre yeni sanatçıarın kalıcı olmamalarına şaşırmıyor değilim. Tüketim toplumu haline gelmiş ülkede ne yazık ki sanatçıları da kısa sürede tüketer olduk. Belki de içinde bulunduğumuz sistemden kaynaklı bir durumdur.

Hayretler içinde kalmış olduğum bir durum var ki o da eskiye göre çok sayıda yeni sanatçılar ortaya çıktığı halde (üstelik konservatuar ve sinema eğitimi almış) bir tanesi bile öne çıkıp sanatçi kimliğini oluşturamamış ve sağlam duruş sergileyemediğini görmekteyim (istisnalar kaideyi bozmaz). Yani yeni sanatçılarda mesela bir Kemal Sunal gibisi yok. Bir Adile Naşit gibisi yok. Münir Özkul gibisi yok. Fatma Girik Kartal Tibet gibisi yok ama Pelin Batu'dan hala umudum var ülkede gerek sanatıyla gerek yaşam tarzıyla sevilen ve kendisine bir çizgi oluşturmuş olan tıpkı Filiz Akın gibi kalıcı bir sanatçi olacağına zira Batu hem akademik donanımı hem de sanat bağlamında zengin donanıma sahip ve aynı zamanda ülkesini 5 ayrı ülkede temsil etmiş merhum İnal Batu'nun kızı olması sebebiyle de bu umudu daha da arttırmaktadır.

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..