Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '09

 
Kategori
Tiyatro
 

Yenişehir tiyatrosu Altan Erkekli sahnesi; yaza hızlı başladı...

Yenişehir tiyatrosu Altan Erkekli sahnesi; yaza hızlı başladı...
 

Yenişehir Tiyatrosu,Altan Erkekli sahnesi yaza hızlı başladı.


Mersin Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi; yaz dönemi drama atölyesi başladı.

Çocukların kişilik gelişiminde en önemli çalışma olan “Yaratıcı Drama” konusunda uzman eğitimcilerin gözetiminde başlayan yaz dönemi atölyelerinde; kendini ifade etme, yaratıcılık, doğaçlama, paylaşma duygusunun ve birlikte üretmenin önemini, oyunlarla öğrenen çocuklar hayata daha özgüvenle bakmayı da başarıyorlar.

Yenişehir Tiyatrosu Çocuk Birimi sorumlusu Sabahat Tekkanat; haftada iki gün toplam dört saat süren ve bir aylık yoğunlaştırılmış bir çalışma olan yaz dönemi drama atölyesine ilginin giderek yoğunlaştığını, çocuklarının sağlıklı gelişimini düşünen her anne babanın, bu çalışmalardan çok memnun olduğunu vurguladı.

Drama atölyesinde eğitim gören; Ataberk Tanrıverdi, Bilgin Sezer, Utku Şahin, Ardis Kanat, Oben Güney, Esat Can Caymaz, Eylül Güneş, Hakan Sayın, Çınar Erkan Yıldız, Ahmet Yılmazer, Ecem Beril Güler, Zeynep Naz Canaran, Ozan Sahillioğulları ve Tülay Kuş adlı şanslı çocuklar, bu çalışmalarda çok eğlendiklerini ve zamanın nasıl geçtiğini fark etmediklerini, yeni dönemde de drama çalışmalarına katılacaklarını belittiler.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIN SAĞLIKLI YETİŞMELERİ İÇİN ÖNEMLİ BİR SİSTEM.

Tekkanat; “Çocuklarımız oyunlar oynayarak, belli bir sistem ve uzman ve deneyimli eğitimciler eşliğinde, kişiliklerini gelişmiş, ayakları yere sağlam basan, kendini daha rahat ifade edebilen ve algılamaları güçlü bireyler haline geliyorlar. Yıllardır yaptığımız çalışmalardan çok verimli sonuçlar aldık.

Çağdaş ülkelerde anasınıfından itibaren sistemli bir şekilde uygulanan bu eğitim biçimi ile geleceğimizin teminatı çocuklarımız daha sağlıklı yetişiyor.
Bu çalışmalarda çocuklarımıza öncelikle özgüvenlerinin en üst seviyeye çıkmasını sağlıyoruz. Özgüveni yüksek olan bir nesil başarılı olmaya mahkumdur.” Dedi.

Anne-babaların çocuklarını teslim edecekleri kurum ve kişileri iyi incelemeleri gerektiğinin altını çizen Tekkanat, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yarım yamalak bilgileriyle çocuk eğitimi yaptıklarını savunan bazı tüccar kafalı kişi ve kurumlar yarardan çok zarar veriyor. Yanlışı düzeltmek genellikle imkansızdır. Bu konuda anne babaları uyarmak bizim görevimiz.”

Gazi mahallesi Pirireis İlköğretim Okulu karşısında olan Yenişehir Tiyatrosu Altan Erkekli Sahnesi, çocuklarının sağlıklı yetişmesini isteyenleri bekliyor.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..