Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '09

 
Kategori
Futbol
 

Yep yeni bir sayfa.

Yep yeni bir sayfa.
 

Fenerbahçe 2009-2010


Sevgili arkadaşlar ilk önce merhabalar!

Yeni sezon öncesi Türk futbolu için hayırlı uğurlu olur temennilerinde bulunuyorum.

Evet, 2009-2010 sezonu resmen başladı. Takımlar sezon için son hazırlıklarını yapıyorlar. Geçen yılın ligden düşen üç takımın yerine gelen yepyeni takımların katımlıyla yeni sezon haftaya başlıyor.

Bugünde Süper Kupa için mücadele vardı. Esasında Türkiye Süper Lig şampiyonu ile Fortis Kupasının sahibinin karşı karşıya getireceği karşılaşmada idi ama ne var ki her iki kupanın da sahibi Beşiktaş olunca Beşiktaş’ın karşısına Fortis Kupasının finalisti Fenerbahçe çıkmış oldu.

İlk önce şu tartışmayı yapmak lazım. Bu kupa eskiden bizim bildiğimiz Cumhurbaşkanlığı Kupası formatında oynanılıyor ve bu kupa sezon sonlarında oynanmıştı yıllarca.

Şimdi bu kupa aynı formatta bu sefer liglerin başlamasına 1 hafta kala oynanmaya başlandı son dört yıldır. Bu nedenle süper olan Beşiktaş (lig ve kupa şampiyonu olmasından dolayı Beşiktaş’a süper yakıştırması yaptım) herhalde bu maç sezon sonunda olsaydı o formu ile bu kupayı da alırdı diye düşünmekteyim.

Evet, yeni sezon yeni kadrolar ve lig için yaşanılan hazırlık devresi. Yeni arkadaşlıklar. Takıma sağlanmaya çalışılan uyum. Sezon başında takımların son durumların analiz edebilmek için bu baç bir yerde gerekli idi. Yine eskiden TSYD Kupası vardı ve üç büyük takım arasında geçerdi. Lig öncesi biraz da bizde fikir sahibi olurduk en azından.

Şimdi gelelim bugünkü maça. Dediğim gibi geçen senenin sonunda bu kupa maçı oynansaydı o formu ile Beşiktaş alırdı. Ama ne var ki durum çok farklı.

İki takım da yeni çehresi ile karşımızda.. Çünkü yeni kadrolarıyla neredeyse görücüye çıktılar. Bir amaçları var. Yeni sezona moralle girmek istiyorlar. Ve futbol kamuoyuna hazır olduklarını beyan etmek. Ama oynadıkları oyunuyla daha henüz hazır değiller. Bunu da normal karşılamak gerekir. Daha eksikleri çok var. Siz ligi ne kadar erken başlatırsanız takımlar da ne kadar hazırlıklı gelirler. Bu da tartışma konuşu.

İtalya ve İspanya’da ligler Eylül’de başlar ve bizden 4 hafta fazla sürer ligleri ve bizler halen ligimizi erken başlatırız. Neden mi? Onlar da Devre arası yok ki. Bu tartışmayı bundan sonra ki blogta yapalım ne dersiniz.

Ama buraya dip not düşeyim. Her iki takımda henüz hazır olmadıkları halde Fenerbahçe’yi daha istekli gördüm.

Sezon boyunca bu kazanma istekleri devam eder de sezon içersinde bizleri fazla üzmez ve de yeterli miktarda puanları alıp bizleri şampiyonluğu yaşatırlar.

Tebrikler Fenerbahçe.

Bu sezon içi varan bir oldu. Sezon sonunda ulaşacağımız hedefe yaklaşma umuduyla, sevgilerimle.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..