Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '19

 
Kategori
Dünya
 

Yepyeni Dünyaya Doğru

Gerek askerlik dönemimde gerek daha sonra sürekli olarak askerlik süresinin kısalması gerektiğine ve her gencin gerçek hayatın zorluklarıyla mücadele edebilmesi için mutlaka askerlik yapmasının şart olduğunu ve de sürenin 3-4 ay olmasının yeterli olduğunu, fazlasının ülke ekonomisine zarar verdiğini söylemişimdir.

Askerlik süresinin altı aya kısalacağı tasarısının görüşüldüğü haberi düştü az önce internet portalına..

İyi haber güzel haber..

Askerlik süresinin kısalması bana dünyada savaşların sona ereceğini,  kadınların ve çocukların artık ölmeyeceği dünyada yaşayacağımızı düşündürmektedir.

Dün akşam gönüllü ve kar amaçsız grubumuzun sinema günleri toplantımızda hocamız  Emin Bey ' Avrupa filmlerinde şiddet görüntülerini yayınlamak ve kanlı ölüm sahnelerin çekimlerinin yasak olduğunu söyledi izlemiş olduğumuz film sonrasında film hakkındaki görüşlerimizin ve eleştirilerin yapıldığı toplantıda.

Soğuk savaş dönemleri sona etmesine rağmen savaşların Ortadoğu coğrafyasında geri kalmış ülkelerde devam ettiğini görüyoruz.

Yüzyılın en uzun menzilli (süre için söylüyorum) Suriye Ortadoğu coğrafyasında savaşların sürdüğünü görüyoruz ama ülkemiz dahil bazı ülkelerde askerlik sürelerinin kısalması bize dünyada artık savaşların sona erdiği döneme gireceğine işaret etmektedir.

Artık dünyada silah üretmek yerine  insan odaklı ve üretime dayalı politikalar ön plana çıkacak, demirden üretilen silahlar yerine aynı demirden teknoloji odaklı üretime ağırlık verikecektir diye öngörmekteyim..

Dünya tuccarları silah satarak kazandıklarını teknoloji ürün kapasitelerini yükselterek teknoloji ürünlerinden kazanacaktır.

Dolayisiyle de dünya politikalarında din ve ırk eksenli politikalar son bularak ülke sınırlarının kaldırıldığı bir dünyada bütün insanlar kardeşce yaşayacaktır..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..