Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '09

 
Kategori
Kitap
 

Yer açın, yer açın

Yer açın, yer açın
 

ALINTI


HARRY HARRİSON,

16 Ağustos 2012 tarihinde 87 yaşında İngiltere'nin güneyinde ölen, İRLANDAlı, karanlık ve mutsuz dünyayı eserlerinde anlatan bilim kurgu yazarıdır. YER AÇIN, YER AÇIN, isimli eserinde dünya, tam bir kıtlık sefalet ve yoksulluk içine girmiştir.

İnsanlar apartmanların merdivenlerinde, sokaklarda açlık ve sefaletten ölmektedirler.

Sabahları ölüler tek tek bir şirket tarafından toplanmaktadır. İnsanlar hayatta kalabilmek için, devlet tarafından verilen SOYMER ile beslenmektedirler. Rengi yeşildir. Soya fasulyesi ve Mercimek in karışımından elde edildiği için her iki ürünün de başlıklarını isim olarak almıştır. Tadı pek de o kadar güzel değildir. Ancak günler ilerledikçe SOYMER in tadının bir daha güzel olduğu ve renginin beyazlaştığı farkedilmeye başlıyor.

Şirket tarafından, toplanan cansız bedenlerin nereye gömüldüklerini merak eden kişi konu üzerinde bir araştırmaya girer, Sonuç, SOYMER in bu yeni beyaz rengi, lezzetli tadı ve hafif yağın sebebinin insan kaynaklı olduğunu ortaya çıkarır. 

Bu kitabın, okunması tavsiye edilir, ama biz ve bizim evlatlarımızın da yazarın eserinde anlattığı gibi bir dünyada yaşamasını ve yaşamayı istemiyoruz, demek te yetmiyor. Fiilen de katkıda bulunalım derim.

 
Toplam blog
: 106
: 461
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

 Hayata daima pozitiv bir bakış açısı ile bakan, insanları incitmekten, üzmekten korkan ama hay..