Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yer değiştirme

Yer değiştirme
 

Göçmen kuşlar


Göçmen Kuşların yeniden uçma zamanı geldi. Yeniden taşınıp yer değiştirme zamanı geldi. Yeniden eşyaların bir başka yerlere konulup, bekleme zamanı bir başka yolculuk için, eşyaların ayrılıp, ayıklanıp bir yerlere konulma zamanı. Kimi insanlar yaşamı seyrederler, kimileri yaşamın ortasından geçerler, göçerler, değişirler, dönüşürler. 

Taşınırken toplanırken her eşyaya dokunurken ellerken zihinden ne çok şey geçer. O eşyayı aldığını düşünür, sonra ne zaman kullandığını düşünürsün ve de şimdi artık bundan sonra kulanılıp kullanılamıyacağını kafandan tartıp, eşya ile ilgili kararını verirsin. Ya çöp kutusuna gider, ya da yeniden paketlenip ambalajlanır. Beklemeye bırakılır bir daha kullanılmak üzere. 

Taşınıp yeni yerlere göç etmek, bazen insana heyecan verebilir. Yeni bir zaman dilimini yeni bir coğrafyada, etrafı sular ile çevrili bir adada yaşamaya hazır hale gelmek zaman alacak elbette. 

Yüreğini acıtan yorgunluk değil. Sabahtan akşama kadar eşyalarla boğuşup, hepsini nereye ne şekilde toplamakta değil... İçini acıtan bir şehirde çarçabuk yaşamak..... 

Göçmek, göçerken yaşamak bir çok şeyi öğretiyor insana. Her şeyin sonlanıp yeniden başladığını anlamak gibi. Bıraktığın dostlukları ve arkadaşlıkları özlerken, sıcaklığın ve yakınlığının zamanla azalacağını bilerek gidiyorsun. Yollarda yürürken ailenin kıymetini anlıyorsun aslında. 

Bir pazar sabahı yapılan bir aile kahvaltısında, birlikte konuşulup fikir alınması, çok güzel. Morallerin tekrar düzelip yeniden göçmek için güç toplamak. Demini almış bir çayı yudumlarken yüzlerde güzel bir tebessüm. Birbirini tanımak ve tanımlamak zaman alsada, buna değer. Zor zamanlarda soluk almak için güzel bir pazar kahvaltısı idi. 

Yaşamımızın bir kısmını paketleyip yollara düşüyoruz yeniden.... 

 
Toplam blog
: 259
: 442
Kayıt tarihi
: 23.04.09
 
 

Merhaba ben Manolya. Edirne doğumluyum. Eğitim'e hizmet ediyorum ve bu yolun gönüllüsüyüm.Şiir yazma..