Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

06 Temmuz '11

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Yerel Basın Oscar Ödül Yarışması!

Yerel Basın Oscar Ödül Yarışması!
 

Yerel Basınla İlgisi Olanların Dikkatine!!!

Yerel Basın Oscar Ödül Yarışması

AMAÇ

Madde 1:

Yerel Basın Birliği Derneği tarafından verilen ödülün amacı, demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel basının güçlenmesini sağlamaktır.

Madde 2:

Bu amacı gerçekleştirmek için, yerel basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin çalışmalarının değerlendirilmesi ve mesleğe yönelen gençlerin özendirilmesi öngörülür.

KAPSAM

Madde 3:

Yerel gazetecilik ödülü, yerel medya kuruluşlarında çalışan gazetecileri kapsar. Değerlendirmede, bu kuruluşlarda çalışanların yerel konular ve meslek kurallarının uygulanması için olanaklarını en iyi şekilde kullanmaları dikkate alınır.

Ödüller:

a)Yazılı haber

b) Fotoğraf

c) Sayfa düzeni

d) İnternet Haber Portalı dallarında 1’er gazeteciye verilir.

BAŞVURU

Madde 4:

a) Adaylar doğrudan başvurabileceği gibi, yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri; iletişim fakültelerinin bulunduğu yerlerde fakülteler adına öğretim üyeleri, yerel meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri aday gösterebilir. Her aday tek bir çalışma ile katılabilir veya önerilebilir. Aday gösterilen çalışmalar nedeniyle çalışma sayısı birden fazla olduğunda yarışmaya katılacak çalışmayla ilgili tercih hakkı çalışma sahibine bırakılır.

b) Adayların T.C. vatandaşı, geçimini sadece gazetecilikten sağlayan kişiler olması ve yazı dilinin Türkçe olması zorunludur.

c) Yarışmaya katılan kişinin adının çalışmada açıkça belirtilmiş olması ya da imzasız eserlerin yetkili yöneticilerce onaylanmış olması gerekmektedir.

d) Ders kitaplarında, master veya doktora çalışmalarında yayınlanmış veya başka bir yarışmada ödül almış çalışmalar kabul edilmeyecektir. Bu nedenle adaylar, eserlerinin başka meslek örgütleri tarafından ödüllendirilmemiş olduğunu da başvuru yazılarında belirtmelidirler. Aksi takdirde, başka meslek örgütleri veya diğer kuruluşlar tarafından ödüllendirilmiş olması halinde yerel gazetecilik ödülünün geri alınması hakkı saklıdır. Sahibi vefat etmiş çalışmalar aday gösterilemez. Başvuru süresince aday gösterilen çalışma sahibi vefat eder ve çalışması ödül kazanırsa, ödül vefat eden kişinin yasal varislerine verilir.

e) Çalışmaların 01.01.2007 - 30.06.2011 tarihleri arasında yayınlanmış olması gereklidir.

f) Çalışmalar, çalışma sahibinin nüfus cüzdanı örneği, ikametgah adresi ve kısa bir özgeçmişi ile birlikte,

g) Çalışmalar sergilenmeye hazır çerçeve edilmiş halde dernek merkezine ulaştırılacaktır.

Yerel Basın Birliği Derneği, (Yerel Basın Oscar Ödülleri - 2011)

Büyükşehir Mahallesi A 16 B Blok Daire 1 Beylikdüzü / İstanbul Adresine 15.07.2011 tarihine kadar 1’i asıl 3 nüsha halinde taahhütlü olarak ulaştırılmalı veya elden teslim edilmelidir.

h) Gönderilen çalışmalar geri verilmez.

i) İstenen belge veya bilgiler eksik olduğu takdirde katılımcı katılmamış sayılır.

ÖDÜLLER

Madde 5:

Çalışması ödüle değer bulunan gazetecilere dört dalda çeşitli ödüller verilecektir.

Madde 6:

Ödül töreni 24 Temmuz 2011 tarihinde dernek merkezi tarafından dernek merkezinin bulunduğu il olan İstanbul’da belirlenerek katılımcılara duyurulucaktır..

Önemli Not:

Yarışmacıların, 18 yaşını doldurmuş olmaları ve bir medya kuruluşunda çalışıyor olmaları gerekmektedir. Yarışmaya eser gönderenler, eserlerin kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaktır. Sergilenmeye layık görülen ve ödül almaya hak kazanan eserler YBBD Oscar Ödülleri Katalogu olarak basılacak eserde yer alacaktır. Katılımcılara sergileme ve katalog için telif ödenmeyecektir.

Yarışmaya katılmak için uygun gördüğünüz eserleriniz yarışma için 3 asıl nüsha halinde tarih ve logo içerikli olarak ve sergide yer almasını istediğiniz eserinizin nüshası aslına uygun halde çerçevelenmiş haliyle 1 adet olmak üzere hasar görmeyecek şekilde paketlenip 1 adet başvuru formu ile birlikte aşağıdaki adrese kargoyla gönderilecek veya elden teslim edilecektir. Eserleriniz en geç 20.04.2011 tarihine kadar tarafımıza ulaştırılmış olacaktır. Kargodaki kaybolma, gecikme ve hasardan Yerel Basın Birliği Derneği sorumlu değildir. Bu Formdaki tüm bilgilerin doğruluğundan katılımcı sorumludur.

YBBD Adres: Büyükşehir Mahallesi A-16 B Blok D:1 Beylikdüzü İSTANBUL 34528

Tel: 0212 872 27 97 – 0212 882 25 25 Fax: 0212 882 25 26 GSM:0532 364 86 99 – 0541 295 52 52

yerelbirlik@gmail.com - nezirhoca@gmail.com

İlgilenecek olan meslektaşlarımıza saygı ile duyurulur.

****

''Melekler Yüreğinizden Öpsün''

Sabiha Rana

Facebook: Sabiha Rana | Facebook

Facebook : http://www.facebook.com/sabiha.rana

Twitter: http://twitter.com/#!/sabiharana

YouTube: Sabiha Rana adlı kişinin profil resmiSabiha Rana

İletişim: sabiharana@sabiharana.com

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..