Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '09

 
Kategori
Siyaset
 

Yerel seçim 2009

Yerel seçim 2009
 

HİZMET İÇİN BEN DAHA İYİ YAPARIM DİYEREK YOLA ÇIKAN ADAY ADAYLARI TANITIM TOPLANTISI


Global krizin sancısıyla, yurdumuzda siyaset mekanizması ile sadece siyasetçiler ilgileniyor.

Oysa siyaset kavramı, içinde yaşadığımız toplumun nasıl yönetildiği ile doğrudan ilgilidir. Daha geniş anlamıyla toplumu yönetme gücüne, yani iktidara kimin sahip olduğu ve gücü nasıl kullandığı ile doğrudan ilişkilidir.

Bizim zaman zaman küçümseyerek kullandığımız bir kavram olan siyaset, her birey ya da vatandaş için hayatının her alanında çok önemli sonuçlar doğurabilir.

SİYASET İNSANLARI MUTLU VE MUTSUZ EDEBİECEK MEKANİZMADIR

Toplumun ortak malı olan değerlerin, çoğunluğun elinden alınıp, daha özel bir gruba tahsis edilmesine karar veren, çoğunluğu mutlu ya da mutsuz edebilecek kararları oluşturan ve uygulayan da hep siyaset mekanizmasıdır.

Tabi bu seferki yerel seçim geçtiğimiz seçimlerden farklı bir süreç geçiriyor. Her nutuk atana şak şak atan mangaların sayısının azaldığı ve boş lafların karın doyurmadığı anlayışının artık çoğunluğumuzda hâkim olduğu gözlemleniyor.

Stratejilerini sağlam projelerle belirlemeyen ve halkı bu projeleri hayata geçireceğine inandıramayan siyasilerin kaybetmeye mahkûm oldukları görülüyor.

Tüm siyasi partiler seçimlere 3 ay kalmasına rağmen aday bulmakta zorluk çekiyor. Hatta iktidar partisinde bile geçtiğimiz yıllara mukayese ile aday adayı trafiğinde inanılmaz bir düşüş yaşandığı görülüyor.

SİYASET SİYASETÇİLERE BIRAKILMAYACAK KADAR ÖNEMLİ BİR KONUDUR

Dünya Başkenti İstanbul’da aday sıkıntısı yaşanması gerçekten ülkemiz ile geleceğimiz için endişe vericidir. Çünkü “Siyaset sadece siyasetle uğraşanlara bırakılamayacak denli önemli bir konudur.”

Bu yerel seçimlerde hem belediye başkan aday adaylıkları hem de meclis üyeleri adaylıklarında geçtiğimiz yerel seçime bakarak çok ciddi bir düşüş var.

Aday adayı yoğunluğunun en çok metropolümüzün yeni ilçelerinde yoğun olduğu görülürken, Bahçelievler ilçesinde belediye başkan aday adayı başvurusunun hiç yapılmaması mevcut belediye başkanı ile Ak parti’nin yola devam kararı alması şeklinde yorumlanıyor.

SAZAN DURUMUNA DÜŞMEMEK İÇİN ADAY OLMAYANLAR ÇOĞUNLUKTA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimler konusunda bazı kriterleri aylar öncesinden dile getirmesi ile başbakanın bir liste hazırladığı ve bu listede yazılı olanlar dışındakilerin aday olmasının çok zor olduğu söylemlerinin dilden dile dolaşması sonucunda sazan durumuna düşmemek ve dalga konusu olmamak için aday adayı olmayanların sayısının ise aday adayı olanlardan çok olduğu siyasiler tarafından ifade ediliyor.

BAŞBAKAN KURTLAR VADİSİNİ ÇAKALLARA BIRAKMAMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Tabi ben Recep Tayyip Erdoğan’ın adayları kendisi belirleyerek, belediye başkan adayları konusunda meydanı boş bırakmamasını olumlu olarak karşılıyorum. Ne kadar iktidarların iktidarlıkları boyunca kan kaybetmesi muhtemel olsa bile hala ülkemizde yerel seçimlerde Ak Parti adayları kendi vizyon ile misyonları ile değil, Recep Tayyip Erdoğan’ın rüzgârıyla belediye başkanı seçiliyorlar. Durum böyle olunca da adayların başbakan tarafından belirlenmesini, kurtlar vadisinin çakallara bırakılmaması şeklinde yorumluyorum.

GÜN-GÖR-ECEK-Mİ? GÜN-GÖR-ME-YECEK-Mİ?

Geçtiğimiz gün Ak Parti Güngören İlçe Başkanlığında düzenlenen Güngören Belediye Başkan aday adayları tanıtım toplantısına katıldık. Güngören ilçesinde, İstanbul genelindeki seçim atmosferinden değişik bir seçim trafiği gözlemleniyor.

Düzenlenen toplantının Güngören’in gün görmesi için çabalayanların toplantısı niteliğinde bir seferberlik halinde tam bir hizmet yarışı seyrinde yapıldığı iddia edilirken, Güngören Ak Parti İlçe Başkanı Ercüment Sever yaptığı konuşmada, “adaylarımız birbirleriyle yarışmıyorlar. Ben daha iyi yaparım diyerek hizmet için yarışıyorlar” diyerek konuşması salonda alkışlar eşliğinde dinlendi.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI ADAY ADAYI TOPLANTISINA KATILMADI

Güngören ilçesinde katılmış olduğumuz aday adayı tanıtım toplantısına, aday adayları Abdullah Başcı, Haşim Taşkıran, Aziz Say ile Dilek Bakırcı katılırken, aday adaylarından olan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’ın bir sebep göstermeksizin toplantıya katılmamasına, bazı partililer, toplantı sonunda yaptıkları konuşmalar ile tepki gösterdi.

GÜNGÖREN İLÇESİNDE OLACAK DEĞİŞİM TOPLANTIDA HİSSEDİLDİ

Güngören ilçesinde düzenlenen aday adayı toplantısında, Ak Parti Güngören İlçe Başkanlığı yönetimi en güzel şekilde adaylarını tanıtabilmenin haklı gururunu yaşarken, toplantıya katılan vatandaşlardan birisinin, ben ilk defa aday adayı toplantısına mevcut belediye başkanı olan aday adayının katılmamasına ve partililer tarafından açık açığa eleştirildiğine şahit oldum demesi Güngören de ciddi bir değişim olacağının sinyalini verir nitelikte idi.

BİR PARTİLİ, “TANITIMA KATILAN ADAYLARIMIZDAN BİRİSİ YENİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ OLACAKTIR”

Aday adayı toplantısında Güngören Belediye Başkan aday adayları kendilerine ayrılan 5 dakikalık zamanda kendilerini, projelerini ve vizyon ile misyonlarını anlatmaya gayret gösterirken, bir partili, “ne olursa olsun burada kendini tanıtan aday adaylarından birisi belediye başkanı olacak” diyerek konuşmasını ise değişimin ayak sesleri olarak nitelendirdim.

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..