Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '13

 
Kategori
Siyaset
 

Yerel seçim adayları ile AKP’de tükenmişlik sinyalleri

Yerel seçim adayları ile AKP’de tükenmişlik sinyalleri
 

Mazlumun ahı. Hesaba katılmayan bir ayrıntı. Matematikte sıfır = hiçbir şey, dersen, yaptığın tüm çarpma, bölme, ayrıştırma, kümeleştirme… hesapların hiç beklemediğin bir anda sıfırlanıverir aniden.

Ülkenin her iki seçmeninden birinin oyunu almış olan bir siyasi parti, AKP. Ülke sınırları dışında ABD başta olmak üzere AB, Yahudi Lobileri ve bunların kulları Arap Kralları. Yerel? Olarak da ABD bayrağı olsun diyen ne yazık ki genellemesi halk olarak ifade edilen ekseri çoğunluğun oyları. Laboratuar incelemelerine tabii tutulmaları gereken 7/25 ibadet edip de hâlen “manda’cı” zekânın İslâm olamamış Müslüman liderleri, kulları ve de yardakçıları. Gerçi anlayamadığım bir detay var. Anlayan yahut bilen kişi ve de kuruluşlar bilgilendirsinler bir zahmet, lütfen. 19.00 da biten oy kullanma işlemi, nasıl oluyor da 19.20 de sonuçları ile birlikte açıklanabiliyor? 20 dakikada koskoca ülkenin hükümeti ilân edilebiliyor. Bir inceleme ve araştırma konusu daha.

Yabancı ve de yerli güç odaklarının yapabilirlik ve de yaptırabilirlik olanak ve de becerileri hiç de küçümsenemeyecek oranda realiteler içermektedir. Öldürür ve de diriltirler. Tıpkı Nemrut, Firavun vesaire eşsiz şahsiyetler gibi.

İki yıl öncesine kadar bölge lideri ilan edilmiş olan, Davos’larda uluslar arası ağa babalarına posta koyan, AB’ni neredeyse dize getirme eşiğinde olan bir Türkiye imajı çizilmişti. Bayılıyorum bu senaristlerin bellek yoksunu oluşlarına. Kolay mı? Gece gündüz yazacaksın, bir sürü hengâme, beyin bu sonuçta bir yere kadar.

Bakın, sizlere bir tavsiye. Her türlü makam ve de mevkide iktidar olmak için çabalayan bireyler için. Olur da hasbelkader arzu ettiğiniz konuma gelirseniz, şunu aklınızdan asla çıkarmayınız; bindiğiniz eşeği iyi besleyeceksiniz ve ona iyi bakacaksınız ki, o da sizi daha ötelere taşıyabilsin. Ha bir de eşeğin taşıyabileceği yolcu kapasitesini de netleştirin. Güzergâhınızda bulunan hısım, akraba, eş, dost tüm obezleri aynı anda taşımaya kalkarsanız 2 kere 2 = beş de eder on beş de. İlgiyi kuran kurdu zaten.

Benzer hataları kısa zaman önce TSK yaptı. Kurmay komuta kademeleri özellikle ABD’de eğitim ve de bağlılık testine tabii tutuldular. Hâlihazırda aynı gelenek devam ediyor yanılmıyorsam. Sonra da dağda eşkıya, şehirde mafya, sokak ortasında cani, meyhanede barda vatan haini ara. Bunları bertaraf etmek için iç ve dış güvenlik mekanizmaları, adalet okulları ve de sarayları, yetmez ultra vip cezaevleri inşa et. Milletin gariban, sahipsiz çoluk çocuğunu da tık kodeslere.

Asgari ücrete mahkûm et bir ulusu, doldur sayıları 3 milyona varan mültecileri. Artık dilendirir misin? Yahut asayişi fersiz kemal mi edersin? Yoksa ellerine birer kimlik tutuşturup bir sonraki seçimlerde nokta isabetli seçmen mi ilan edersin? O kadarını bilemem.

AKP birçok ilde yerel seçim adaylarını kabineden atamakta. On iki yıla yakın padişahlık süren bir siyasi hükümet, görülen o ki istenilen ölçü ve de ebatlarda aday bulma sıkıntısı yaşıyor. Üzüldüm. Yeni imal edilen kimlik ya da ehliyetlerinizi koysaydınız. Nasıl olsa her iki kişiden birisi sizlere oy veriyor. Bu kadar karamsar olmanıza hiç gerek yoktu. Ümitvar olun. Paniğe kapılmayın. Her ne kadar en önemli dua desteğinizi beddua safına koyma becerisini göstermiş olsanız da 3 milyona yakın potansiyel oylarınızı iyi değerlendirirseniz bu açığı da kapatmış olursunuz. Geriye kalıyor yeşil yeşil bakan o gözler. Altı üstü kâğıt parçacıkları, basarsınız olur biter. Zaten hamiline yazılıdırlar, gideceği yerleri iyi bilirler.

Endişelenmeyin kazanacaksınız. Bu kadar telaşeye gerek yok. Yalnız bir hatırlatma yapayım; bu kadar fazla bakan yerel başkan olurlarsa, önümüzdeki süreçte kabineye kim bakacak? Ne fark eder? Kim gelirse gelsin güç odaklarının talimatlarını uygulayacak, iyi rol yapsın yeter, diyorsanız, işte o kadarını bilemem.

Cehaleti seviyorum.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..