Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

Yerel seçim mi? Yerel geçim mi?

Yerel seçim mi? Yerel geçim mi?
 

MECLİSTE YAPILAN BİR EYLEMDEN GÖRÜNTÜ


Siyasi partilerin adaylarının büyük bir bölümünü yeni yılda açıklayacak olması, 2009 yılının ilk günlerinin sevinçler ile hayal kırıklıklarına sahne olacağı düşünülüyor.

Geçen hafta bir dizi görüşmeler yapmak için iki gazeteci büyüğümle Ankara’ya gittiğimizde devamlı kaldığımız otelde yer bulabilmekte zorlandık.

VİZE ALMAK İÇİN BAŞKENT’E AKIN VAR

Türkiye’nin dört bir yanından aday adayları veya yakınları mecliste adaylıklarını garantilemek için Ankara’ya hücum ederken, mevcut belediye başkanları ise makamlarını korumak için bir şans daha sevdasıyla ya kendileri ya da eşi dostu başkentte mesai harcıyor.

Yerel seçimler öncesinde mevcut belediye başkanlarında meraklı ve sıkıntılı bir bekleyiş görülürken, aday adaylarında ise partilerinin üst kurmaylarından vize alabilmek için kıyasıya bir yarış yürüttükleri gözlemleniyor.

Bugünlerde yapılan üst düzey görüşmelerde, koltuklarında kim kalacak, kim gidecek ve yerine kim gelecek sorularına cevap aranıyor.

ANKARA’DA İNDİREGANDİ ARACILAR TÜREMİŞ

Siyasilerin başkente akın etmesi sonucu Ankara'daki otel sektöründe ciddi bir canlanma hâkim durumda… Özellikle Ak Parti cephesi tam kadro Ankara’ya taşınmış gibi gözüküyor.

Aracı simsarlarda çoğalmış, aracı durumunda olan ve bu siyasi yarıştan nemalanmak isteyenler ben 1 numarayla konuştum adaylığın tamam diyerek indiregandi işlemlerine hız vermişler.

Tabi bu yarıştan galip çıkarak ceplerini doldurmak için yola çıkanların ise varlığının her seçimde olduğu gibi bu seçimde de var olduğu ise acı gerçeklerden olarak zihinlerimize yazılıyor.

Dernekler veya irili ufaklı gruplar adaylarını bir bir ortaya çıkarıyor. Veya mevcut adaylar dernekler ve gruplardan destek almak için himayelerinde olduğu şeklinde beyanatlar veriyor.

Yani herkes kendisi gibi düşünenlerle yola çıkarak, belediye başkanlarını kendileri tayin ederek, kendilerinin hâkim oldukları sistemi uygulama sevdasında ilerliyorlar. Belediyeden nemalanamayan partililer ise kendi partilerinden olan belediye başkanlarını akçe sevdasıyla arkadan hançerleme girişimlerinde bulunuyor. Yani, “ak akçe desteklemek için yeterlidir” misyonu bu günlerde bayağı egemen bir duruş olarak gözlere çarpıyor.

YEREL SEÇİM Mİ? YEREL GEÇİM Mİ?

Yerel seçimlerden yerel geçim sağlamaya çalışanlar ise gerçekten yüzyılın fırsatını yaşıyorlar. Bu zamanda iş güç yapmak yerine, siyasete soyunanların peşinden koşanların ve bu yarıştan nemalanmak için karşıt görüştekilerle çarpışmayı göze alanların sayısında ciddi bir artış gözlemleniyor.

Yani destekledikleri adayların vizyon ve misyonundan çok cebindeki akçelere bakılıyor.

YAPILAN ANKETLER BELEDİYE BAŞKANLARINI TELAŞLANDIRMIŞ

Temayül yoklamaları öncesinde İstanbul’da yapılan anketlerden endişelenen bazı belediye başkanları işi şansa bırakmamak adına son hamlelerini yapmak için tüm imkânlarını seferber ettikleri gözlemleniyor. Başbakana hitaben verilen dosyaların varlığı Ak Parti belediyelerinde ciddi bir değişim olacağı şeklinde yorumlanıyor.

İSTANBUL’UN KADERİNİ YEREL YÖNETİM KOMİSYONU BELİRLİYOR

İstanbul ilçe belediye başkanlarının kaderini belirleyecek ve Başbakanın talimatı ile görevlendirilen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi başkanlığında, Feyzullah Kıyıklık, Ali Küçükaydın, Hamza Yanılmaz ve İdris Güllüce’den oluşan komisyon ciddi bir şekilde çalışıyor.

FİNAL DERGİSİNİN “BAŞARILAR TESADÜF DEĞİLDİR SLOGANI”

Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman’ın ilçenin dört bir yanına, “başarılar tesadüf değildir” yazılı billboardları yaptırıp, ev ev broşürler bastırarak dağıtması yerel seçimlerde bir şans daha üslubuyla çabalaması şeklinde yorumlanıyor.

Final dergisi dershanesinin akıllara ziyan, ağır temalı Fransız filmi tadındaki sloganı olan büyük ve iddialı hiçbir başarı tesadüf değildir sözü bu günlerde Güngören'de çok konuşuluyor.

GAZETE 365 BAHÇELİEVLER İLE GÜNGÖREN’DE AK PARTİ’NİN ADAYLARINI AÇIKLADI

Gazete 365’in yaptığı anket tam anlamıyla siyasi partilere ışık tutacak nitelikte 77.000 kişinin katılımıyla tamamlandı.

Bahçelievler Belediye Başkanlığı adaylığı için okurlar %60 gibi yüksek bir oranla mevcut belediye başkanı Osman Develioğlu’nu görmek istediklerini belirtirken, İsmail Mert’e %27, Hayati Güllük’e %8, Ali Hacıhaliloğlu’na ise %2 oy verdiler.

Gazete 365 okurları Güngören Belediye Başkanlığı adaylığı için ise Ak Parti Güngören Belediye Başkan Aday Adayı Abdullah Başcı’yı %87 rekor oy oranıyla başkan görmek istediklerini, %6 oran ile Haşim Taşkıran’ı, mevcut belediye başkanı Şakir Yücel Karaman’ı ise %2 oy oranıyla belediye başkanı görmek istedikleri belirttiler.

Bağcılarda ise gazete 365 okurları mevcut belediye başkanı Lokman Çağırıcı’ya %28 oy verirken, %71 oy oranı ile başka bir belediye başkanı görmek istediklerini belirtmişler.

 
Toplam blog
: 75
: 800
Kayıt tarihi
: 29.06.08
 
 

Has Bilgi Birikim Yayıncılık A.S bünyesinde kurulan HBB TV`nin 1993 yılında kuruluş aşamasında göre..