Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Yerel seçim sonuçları belli oldu...

Yerel seçim sonuçları belli oldu...
 

Bakalım rantiye pastası nasıl paylaşılacak?


29 Mart 2009 yerel seçim sonuçlarını merak edenler için müjde! Sonuçlar şimdiden internet ortamında çok popüler bir sitede yapılan anketle belli oldu.

Sonucu mu merak ediyorsunuz, öyleyse okumaya devam edin.

Evet bir sosyal paylaşım ve iletişim sitesi diye adlandırabileceğimiz Facebook , 29 Mart Yerel Seçimlerinin sonuçlarını şimdiden öngörebilmek amaçlı bir çalışma yaparak, anket düzenledi ve yayınladı . Bu sonuçları sizle paylaşmadan önce kısaca Facebook hakkında bilgi vermek istiyorum.

Bilindiği gibi internetde genç yaşlı demeden herkesin bir şekilde ortak buluşma noktası olan Facebook ‘un aslında kuruluş amacı çocukluk arkadaşlarınızla, eski dostlarınızı bulmanızı sağlamak idi. Hatta ilk zamanlarda ben de bir hevesle üye olmuş ve birkaç eski dostu bu sayede bulmuştum. Bulmuştum bulmasına ama bulduktan sonra, yok içki gönder, yok oyun gönder, yok onu dürt, bunu kucakla derken baktım ki insana hiçbir faydası olmayan ve sadece insanın zamanını çalan bir site halini almış. Üstüne üstlük eski dostlarla görüştüğümüz falan da yok… Yani insanının değerli zamanlarını öldürme sitesi!

Hal böyleyken Facebook zamanla içeriğini değiştirerek, insanlar tarafından sosyal bir takım işler içinde kullanılmaya da başlanmış ve sanırım ben de bu konudaki olumsuz düşüncelerimi tekrar sorgulamaya başladım bile.

Sadece Facebook üyelerinin katılabildiği bu seçim anketinde, kullanıcıların şehirsel bazda bir kere oy kullanma hakları var. Tabi bu anket çalışmasının sistematiği hakkında olsun veya ne kadar bilimsel ve rasyonel sonuçları olduğu konusunda olsun tartışılabilecek bir çok şey olabilir. Ben bunu uzmanına bırakıyorum. Ama gene de bir takım güçler tarafından yönlendirilip özel anket ve istatistik şirketlerinden parayla satın alınan anket sonuçlarından daha kötü olduğunu da söyleyemeyiz herhalde. Yalnız unutmayın ki bu anket Tayyip Erdoğan'ın Davos showundan çok önce başlamış ve tam da showun yapıldığı günlerde bitmiştir. Dolayısıyla bu sonuçlar her an değişebilir.

Ve işte sonuçlar, yorumu da size kalmış...

Ankette şu ana kadar verilen 76 bin 145 oyun dağılımına göre Türkiye genelinde CHP, yüzde 34, 79 ile birinci sırada görünüyor. Yüzde 26, 21 ile AK Parti listenin ikinci sırasında. Üçüncü sırada ise yüzde 19, 00 ile MHP yer alıyor.

CNN Türk'ün özel haberine göre 76 bin 145 kişinin oy kullandığı ve halen sürmekte olan anketin 31 Ocak 2009 tarihi saat 11.30 itibariyle sonuçları şöyle:

Türkiye Geneli

CHP: %34, 79
AKP: %26, 21
MHP: %19, 00
Boş oy: %3, 92
Kararsız: %2, 71
DTP: %2, 42
Diğer partiler: %10, 95

İstanbul - Kullanılan oy sayısı 20 bin 733

CHP: %40, 06
AKP: %30, 26
MHP: %11, 35
Boş oy: %4, 21
Kararsız: %2, 49
DTP: %1, 31
Diğer partiler: %10, 32

Ankara - Kullanılan oy sayısı 8 bin 616

CHP: %42, 05
MHP: %23, 85
AKP: %19, 89
Boş oy: %4, 02
Kararsız: %2, 69
DTP: %0, 56
Diğer partiler: %6, 94

İzmir - Kullanılan oy sayısı 5 bin 260

CHP: %59, 32
AKP: %14, 14
MHP: %11, 25
Boş oy: %2, 81
Kararsız: %2, 81
DTP: %1, 14
Diğer partiler: %8, 53

Diğer illerde durum

Adana'da CHP ve MHP oyları başbaşa gidiyor. AKP ise bu ikilin 10 puan kadar ardında yer alıyor. Bursa'da ise CHP, AKP'nin 4 puan önünde lider görünüyor.

AKP'nin önde olduğu iller arasında Adıyaman, Aksaray, Bayburt, Çorum, Düzce, Elazığ, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kayseri, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tokat, Trabzon, Van bulunuyor.

CHP'nin önde olduğu iller arasında Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Ankara, Çanakkale, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Muğla, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak bulunuyor.

MHP'nin önde olduğu iller arasında Afyon, Burdur, Çankırı, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Mersin, Niğde, Osmaniye, Yozgat bulunuyor.

DTP'nin önde olduğu iller arasında Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Şırnak, Tunceli bulunuyor.

DSP'nin önde olduğu tek il Eskişehir.

Saadet Partisi'nin önde olduğu tek il Şanlıurfa.

Hadi hayırlısı…

Kaynakça: interaktifhaber.com

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..