Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '08

 
Kategori
Siyaset
 

Yerel seçimler için Sol'da ittifak (3)

Yerel seçimler için Sol'da ittifak (3)
 

DSP Genel Başkanı Zeki SEZER 2008 bahar aylarında Antakya Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde, 'olası bir seçimde ittifak yapmayı düşünüyor musunuz' sorusu üzerine "22 Temmuz daki ittifak ile ağzımızın payını aldık. Bir daha asla ittifak düşünmüyoruz... Ancak O işbirliği olmasaydı, bugün solsuz bir meclis olurdu... Türkiye'de solu ancak iki koldan büyütebiliriz. CHP'ye oy verip bize oy vermeyecek, bize oy verip CHP'ye oy vermeyecek çok ciddi toplum kesimleri var" şeklinde yanıtlamıştır.

Yukarıdaki değerlendirme doğru bile olsa, geniş halk kitlelerinin muhafazakar değerleri öne çıkaran merkez bir orta sağ yerde buluşma refleksleri bilindiği halde, DSP'nin saygın Genel Başkanı Zeki SEZER, eğer bu şekilde hareket eder, CHP ve KARAYALÇIN ile anlaşmayıp aday çıkarırsa, 1999'da, yani bundan on yıl önce Doğan Taşdelen'in yaptığı gibi, Ankara'da sosyal demokratların büyükşehir belediye başkanlığını kazanmasına engel olan DSP Genel Başkanı olarak tarih sahnesinde yerini alır! Toplumda var olan, kendisine yönelik saygınlığına kendi eliyle büyük zarar vermiş olur!

1999'da %44 oy, 2004'de %45 oyla DSP'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan ve çağdaş kentsel tasarımların nasıl yapılabileceğini uygulamalarıyla herkesin görmesini sağlayan (hafif raylı sistem, porsuk nehrinin rehabilitasyonu, köprüler, sanat yapıları, heykeller, senfoni orkestrası, opera, şehir tiyatroları, tarihi yapıların korunması, gençlik merkezleri, sokak ve meydan düzenlemeleri, deniz olmayan kentte artezyen suyu ile 340 mt. uzunluğunda yapay plaj vb.) Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, ittifak konusundaki düşündüklerini şu şekilde açıklamıştır.

"İktidar partisi dışındaki partilerin, büyükşehir ya da kent belediyesinin başkanı, o yörede en güçlü olan partinin adayı olsun. Meclis üyelerinin sıralanmasında da benzer ölçüler ve dengeler öne çıkartılsın... Böyle bir yapılanma içinde MHP'nin görev almayacağını, en büyük sorumluluğun ana muhalefet partisi CHP'ye düştüğünü, öteki partilerin sayın genel başkanları da, bu güne kadar sürdürdükleri iyi niyetli olduğu tartışılmaz çalışmalarla ulaşabildikleri çizgiyi abartmadan görmelidirler." demektedir...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz BÜYÜKERŞEN, bu açıklamasıyla herhalde bir alternatif oluşturulması için, CHP-DSP-SHP ve hatta kaldıysa orta sağ ANAP-DP-Genç Partinin seçim işbirliğinden söz etmektedir.

Yönetimde oldukları belediyeleri korumak, yani tekrar kazanmak ve yenilerini ilave etmek için partilerin birleşmelerini beklemiyoruz, hatta DSP Genel Başkanı Zeki SEZER gibi düşünerek istemiyoruz! Ancak Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı BÜYÜKERŞEN gibi, yerel seçimlerde birliktelik, işbirliği ve ittifak istiyoruz...

Foto: Eskişehir Köprübaşı

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..