Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '14

 
Kategori
Siyaset
 

Yerel seçimler iptal edilebilir!

Yerel seçimler iptal edilebilir!
 

30 Mart 2014 gününü tarihimize kara bir leke olarak düşüren son yerel seçimlerin, tamamı değilse bile bir kısmının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi, kesinlikle beklenen ve beklenilmesi gereken bir sonuçtur.

Sallanmakta olsa bile, halen tamamen ele geçirilemediği anlaşılan Anayasa mahkemesinden böyle bir kararı tüm kalbimizle bekliyoruz. Az sayıda olsa bile, halâ, hükmedilemeyen, biat ettirilemeyen, teslim alınamayan, satın alınamayan, vicdan sahibi hakim ve savcılarımız elbette var. Öyleyse, Cumhuriyet tarihimizin en şaibeli seçimleri olduğu, tüm dünya ülkelerinin de malûmu olan bu yerel seçimlerin, en azından bir kısmı mutlaka iptal edilmelidir ve edilecektir de !

Önümüzdeki günler, dikta heveslilerine tarafsız, adil, Cumhuriyetimize sahip çıkacak, hukukun üstünlüğünde ısrar edecek, böyle bir yargı tokatının ineceği günlere gebedir.

Bu tokat, o dikta heveslilerine indirilmiş çok önemli bir tokat olacaktır. Bu sayede, belki de Cumhuriyetimiz yeni bir şahlanışa geçecek, halk uyanacak, ayağa kalkacak, direnecek ve Cumhuriyet düşmanlarına, halk düşmanlarına, gereken dersleri de verilecektir.

Lütfen, Anayasa Mahkemesinin sayın yargıçları : Kesinlikle haktan, hukuktan yana, adilce karar vermekten çekinmeyiniz. Çekinmeyiniz ki, Tarih sizden iftiharla söz etsin. Çocuklarınız, torunlarınız ve halkınız sizden utanmasın, övünsün.

Vicdanınıza kulak verin : Eğer bu seçimlerin adilce yapıldığınıa, sonuçların hakça olduğuna inanıyorsanız, sözümüz yok. Fakat, tüm şaibelerin haklı, çalıntıların, hilelerin doğru olduğuna inanıyorsanız, en azından bu durumların apaçık ortada olduğu bölgelerin seçimlerini iptal edin.

Halk, sadece adalet istiyor ! Hukukun üstünlüğüne , vicdanların hür olduğuna, seçmenin gerçek iradesinin uygulandığına inanmak istiyor.

Fikret TEZAL

 
Toplam blog
: 16
: 220
Kayıt tarihi
: 03.11.12
 
 

İstanbul Pendik Lisesi mezunuyum. İTÜ.Makina Fakültesi, İÜ.Edebiyat fakültesi, MÜ. İktisat bölüml..