Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '19

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Yerel Seçimler Yaklaşırken

Ocak ayındayız yerel seçimlere az kaldı.Hangi partilerden belediye başkanı yâda meclis üyesi adayları var. Belediye başkanı zor görünüyor da belediye meclisi adayları arasından seçilebilecek yerde kaç engelli adayımız var. Peki  seçimde engellilerin oy kullanmalarıyla ilgili düzenlemeler yapılacak mı anladığım kadarıyla sadece seyyar sandık uygulaması var. Oda yatağa bağlı olma zorunluluğu var.  Oy vereceğimiz binaların erişilebilirliğiyle ilgili bir düzenleme var mı sanmıyorum. Peki, partilerin bu yerel seçimde engellilerle ilgili politikaları ne olacak. Son yıllarda engellilerle ilgili konulara az değinilir oldu. Peki,bu konuda sıkıntılı istişare süreçlerinde engelli dernekleriyle görüşülüyor mu bekliyoruz en azından bizim ile ilgili konularda bizimde fikrimizin olduğunu unutmasınlar.

İzmir özelinde de adayları takip edeceğiz olumlu adım atanları tebrik edeceğiz. Ricamız nedir. Engelli adayları belirlemeyeceksiniz oy vermek engelliler için işkence olmaya devam edecek. Hiç olmazsa engellilerle ilgili bir açıklama yapacağınız zaman engelliler aileleri yâda dernekleriyle görüşün fikir alın.

Bazen engellilerle ilgili öyle ifadelerde bulunuluyor ki faydalı olmak bir yana çoğu zaman incitici yâda ötekileştirici olabiliyor. Engelli kardeşlerimiz ifadesi beni çok rahatsız ediyor engelliler desen ne kaybedersin. Şu özelsiniz laflarından gına geldi. Yahu biz o kadar özeliz ki kaldırım işgalleri yüzünden evimize hapsoluyoruz .Sorgusuz sualsiz cennete sokanımı ararsınız engellilik meselesi olunca Üniversite hocası ve sokaktaki insanların aynı cahillikte olması beni hep düşündürüyor. Bu yerel seçim herkesin dışlanmadığı kimsenin yok sayılmadığı politikalar oluşturulurda engellilere yaşatılan sorunlar azalır birazda engelliler bu dönemde müdahil olsun seçim süreci iyi bir fırsattır.

Doğru iletişim stratejileri belirleyip mesajımızı uygun kanallarla topluma verebiliriz.

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..