Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Yerel seçimlerde AKP’nin oy kaybetmesi halinde yaşanacak kıvırmalar

Yerel seçimlerde AKP’nin oy kaybetmesi halinde yaşanacak kıvırmalar
 

Yerel seçimlerde iktidar partilerinin oy kaybettiği pek nadiren görülmüştür. Ancak eğer iktidar partisinin oy kaybetmesi durumu hasıl olursa aşağıdaki kıvırmaları yaşamamız mümkün olabilecektir:

-Sayın Başbakan tüm televizyon kanallarında yayınlanacak bir basın toplantısında seçimi kaybetmediklerini, sadece oy kaybettiklerini Kasımpaşa Türkçesi ile anlatacaktır.

-Sayın Baykal, düzenlediği basın toplantısında Hükümetin erken seçime gitmesi gerektiğini, millet vicdanının ancak bu şekilde rahatlayabileceğini, Meclisin bu yapısıyla ulusal iradeyi temsil etmediğini seslendirecektir.

-Sayın Bahçeli, millet sözünü söylemiştir, şimdi onu dinleme zamanıdır türünden bir cümle ile tartışmaya katılacaktır.

-Devlet kurumlarındaki üst düzey bürokratlarda hafif yönlü kıpırdanmalar başlayacak, Başbakanlık Genelgelerinde belirtilenlerin biraz ertelenmesi yönündeki çabaların arttığı gözlenecektir.

-Adı seçim yardımı ve kampanyalarına karışmış olanlar, aslında böyle bir işin içinde bulunmadıklarını basın ile paylaşmaya başlayacaklardır.

-Milletvekilleri arasında yapılan stratejik hataların değerlendirildiği toplantılarda, hataların büyük bir kısmının il başkanlarından kaynaklandığına ilişkin tartışmalar yaşanacaktır.

-Ekonomik krizden etkilenen kesimlerin gösterileri hız kazanacak, gösterileri önlemek üzere olay mahalline giden Emniyet güçlerince göstericilere duyulan sempati her aşamada gözlenecektir.

-Ergenekon adıyla yürütülen davaların seyrinde yeni gelişmeler yaşanacaktır.

-İlgili Kurumca, Fener davasında adı geçen istisnasız herkese yargı çağrısı gönderildiğine ilişkin bir açıklama yapılacaktır.

-Esnaf ve sanatkarlar ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlediği gösterilere, işçi ve işveren sendikalarınının yanı sıra muhalefet de destek verecek, gösterilere özellikle yabancı basın büyük bir ilgi gösterecektir.

-AKP kanadından Meclise giren ama AKP’lilikleri bu parti yandaşlarınca her zaman şüphe ile karşılanan vekiller kendi ve ülke huzursuzluğuna bir çare bulunması yönünde hükümeti uyarmak üzere harekete geçeceklerdir.

-Partide, başka partilerden transfer olan vekillere karşı bir hareket başlayacaktır.

-İktidar partisinde hükümette revizyon konusunda mini tartışmalar yaşanacaktır.

-Türk işadamlarının yanı sıra yabancı iş adamlarının da muhalefete ilgisi artacaktır.

-Üniversitelerdeki öğretim görevlilerinin YÖK tarafından atanananlara tepkileri artarken, iktidar karşıtı öğrenci hareketleri ağırlık kazanmaya başlayacaktır.

-Kurtlar vadisinin senaryosunda değişikliğe gidilecek, İskender’in paşam dediğinin Türkiye’deki ilişkileri çok güçlü olan Amerikalı bir general, hocam dediğinin ise bir ABD düşünce kuruluşunun başında olan bir zat olduğu ortaya çıkacak, durum izleyicilere alt yazılarla aktarılacaktır.

-One minute’ü bir ürün için marka olarak seçenler iktidarı krize karşı önlemler alması yönünde uyaracaklardır.

-ABD ve AB seçimlerin Türk halkının görüşlerini temsil ettiğine dair bir bildiri yayınlayacakler, Türkiye’deki seçimlerin huzur içerisinde geçmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade edeceklerdir. Ankara’daki Büyükelçiler olası davetlerin davetiyelerini muhalefet liderlerine de göndermeye başlayacaklardır.

-Bütün bu gelişmeler resimdekini de hiç ama hiç ilgilendirmeyecek, kıvırmaya devam edecektir.

Not: Bu metin küçük değişikliklerle 25 Mart tarihinde yazılmıştır.

 
Toplam blog
: 340
: 1591
Kayıt tarihi
: 10.03.08
 
 

Basınla ilgili bir kuruluşda çalışmaktayım. Uzun yıllar basınla ilgili konularda danışmanlık yapt..