Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Yerel Seçimlerde Engelli Adaylar

Yerel Seçimlerde Engelli Adaylar
 

Salih ARIKAN


Martta yerel seçimler var. Belediye başkanlarımızı ve meclislerini seçeceğiz.

Acaba kaç tane belediye başkanımız yâda meclis üyemiz engellilerden oluşacak. Belediyelerde  ve farklı kurumlarda engelliler birimi var. Bu birimlerin başında engelliler değil de engelsizler var. Belediyelerde milli eğitim özel eğitim birimlerinde amir konumunda yâ da uzman kaç engelli var. Bu birimlerin başında hem hukuki ve mesleki yeterliliği olan bir engelli olsa sadece memuriyet ve görev olarak algılamaz mutlaka adanmışlıkla olayları takip eder. Kent konseylerinde engelli meclisleri var. Kaç engelli meclisinin başkanı engelli yâ da meclis üyeleri engelli maalesef engelli meclislerinde bile engelliler yeterince temsil edilemiyorlar. Üniversitelerde engelli birimleri var kaçının başındaki engelli en azından engellilere hizmet veren kurumların başında hukuki ve mesleki yeterliliği olan adanmış engelliler olamaz mı gelelim Türkiye büyük millet meclisine üç tane milletvekilimiz var. Bu vekillerimizde engellik mücadelesinden gelmeyen kişiler bu da çok önemli engellilerin içinde de hak temelli olmayan bizleri aciz görenlerde var. Yâ da engellini gizleyen ve hatırlatıldığında da bundan hoşlanmayanlar var. Hâlbuki engellilik bir kimliktir bakış açısıdır.

Bizler sorunun engellimizden kaynaklanmadığına ve dünyayı tasarlayanların karar vericilerin bizleri hesaba katmadıklarını düşünüyoruz. Bizleri sadece yardıma muhtaç olarak gören yapılan hakları da lütuf değil de anayasa kanunlar ve uluslar arası hukukun gereği olarak görenlerdeniz. Engellilik meselesini insan hakları olarak değerlendiriyor ve birleşmiş milletler engelli hakları sözleşmesinin uygulanmasını istiyoruz.

Bu bakış açısıyla. Bizimle ilgili alınacak kararlarda sürece dâhil olmak istiyoruz. Yerel seçimler çok önemli İzmir'de yerel seçimler yaklaşırken İzmir kent konseyine bağlı engelli meclisi bilerek ve isteyerek çalıştırılmıyor. Bu da bize şunu hatırlatıyor. demek ki İzmir'de engelli olarak belediye başkanı ve meclis üyesi ya olmayacak yâ da kararları etkileyebilecek kadar fazla olmayacak.

Bizler engelli arkadaşlarımızın yerel seçimlerde etkin olarak katılım sağlamalarını öneriyoruz. Ancak formasyon sahibi ve sanat spor ve farklı alanlarda kendilerini kanıtlamış adaylara desteğimiz olacaktır. Her seçimde hem Milletvekili olmadı Belediye Meçlisi gibi her seçime zıplayan vasıfsız adayları asla desteklemeyeceğiz.

Salih Arıkan, Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..