Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '08

 
Kategori
Seçim
 

Yerel yönetim seçimleri (5)

CHP olarak gerçekten sosyal demokrat bir siyasi grupsanız: %10 seçim barajının kaldırılması ve mecliste grup kuracak sayı olan %3.64'e indirilmesi, siyasi partiler yasasındaki tüm antidemokratik maddelerin kaldırılması ve parti içi demokrasinin yerleştirilmesi, seçim ittifaklarının serbest hale getirilmesi vb. İçin teklif hazırlayın, meclis başkanlığına verin, seçim yasalarının değiştirilmesine önderlik yapın da görelim! 

ÖZAL zamanında uygulanan tercihli sisteme geçelim, o zaman meclislere girebiliyor musunuz? Tercihli sisteme geçilse, halk büyük çoğunluğunuzu silecek, temizleyecek! Bunu biliyorsunuz ve korkuyorsunuz değil mi? O nedenle bu bozuk düzenin sür git taraftarısınız, yoksa yanılıyor muyum? (54 günlük DYP-CHP koalisyon hükümeti bu tercihli sistemi Baykal'ın isteği ile değiştirmişti.) Neden ÖZAL kadar demokrat olamıyorsunuz? 

CHP MYK'ya yasaların değiştirilmesine önderlik etmesi, demokratikleşme ve ittifak konusunda bir kere çağrıda bulunduktan sonra, demokratikleşmeyi reddeden ve ipe un seren, ittifakı iltihak olarak algılayan, bu konuda sadece kendi hizbini düşünmesi nedeniyle menfi ve menfaatçi olan, sadece kendi adamlarının seçilmesini yeterli gören ve bütünsel birliktelikten kaçan tavırlar görüldükten sonra, bu tür siyaset yapma anlayışına karşı olan bir platformda:

DSP-Emek Platformu-SHP önderliğinde, diğer sol partileri de dışlamadan, önümüzdeki yerel seçimler için, ana muhalefet partisinin kitle tabanıyla da uyumlu bir yapı oluşturulmalıdır...  

Çoğunluğu; itaatkar, feodal, yetersiz parti üyelerinin oylarıyla seçim kazanılmadığını, örgütsüz halkın oylarının yüzergezer olduğunu, sosyal demokratlara aydınların, kentlilerin ve ekseriyeti emek platformunun bilinçli üyelerinin oy verdiğini herkes biliyor!

Oluşturulması zorunlu olan bu yapıya zarar vermemek için, parti yöneticilerinin ağızlarından çıkan sözü kulaklarının duyması gerekir. 27 Ağustos 2008 tarihli Hürriyet Gazetesi'nin Ankara ekinde DSP ve SHP il yöneticileri solda birlik konusunda açıklama yapıyorlar. 

SHP İl Başkanı Celalettin Koç "2002, 2004, 2007'de sol birlik için özverili çalıştık. Ancak birliktelik çağrılarından sonuç alamadık. Önümüzdeki seçimlerde birliktelik çağrısında bulunmayacağız. Teklif gelirse değerlendiririz" diyerek olumlu yaklaşırken. DSP İl Başkanı Durak Karabulut ise "DSP'nin Ankara'da flaş isimlerden oluşan adayları %80 oranında belli. Burada en önemli noktalardan biride birliktelik meselesi. Tek aday olsa başarılı olur mantığının tutmadığını geçen seçimlerde gördük" diye açıklama yapıyor. Dur hele bir dur, dur durak bilmiyorsun. Acemi, senin haberin yok! 

Geçen seçimlerde ne zaman tek aday olmuş? Eğer 2007 seçimlerini kastediyorsanız, milletvekilleri tek tek değil liste usulü yazılır! Bu seçim o seçim değil... 1999'da hem de Bülent ECEVİT partinin başındayken CHP-DSP kendi adaylarıyla, 2004'de ise CHP-DSP-SHP kendi adaylarıyla seçime katılmış, Melih Gökçek'in ekmeğine üç katlı yağ-bal ve kaymak sürülmüştü... 

1999 Ankara büyükşehir belediye başkanlığı seçim sonuçları: Katılım % 87.86
Melih Gökçek FP: 541.515 oy. Murat Karayalçın CHP: 512.083 oy. Doğan Taşdelen DSP: 169.490 oy. 

2004 Ankara büyükşehir belediye başkanlığı seçim sonuçları: Katılım % 74.07
SHP: 341.149 - CHP: 206.603 - DSP: 14.901 - İP: 4.313 - TKP: 2.775 oy. 

AKP: 899.412 - MHP: 64.767 - DYP: 33.351 - Genç Parti: 26.471 - ANAP: 5.986 oy. 

Sağ partilere oy veren seçmenlerin, AKP'de bir çırpıda nasıl toplandıklarını görebiliyor musunuz? Hani ANAP ve DYP'nin yüz binlerle ifade edilen eski oyları. Hani MHP'nin eski oyları. Flaş isimler yetersiz kalır, anlatabildim mi? Sana yönetici ol demişler olmuşsun, senin bu konulardan haberin yok! 

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..