Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Yerel yönetimler ve hizmetleri...

Ülkemizde yerel yönetimlerin yönetim anlayışı ile diğer kurumlarının anlayışları farklıdır. Bu nedenle, yerel yönetimlerin her zaman toplumun öncelliklerine göre iş gördükleri söylenemez.

Örneğin, belediyelerin kilitli parke taşı döşeme işini ele alalım. Onca sıkıntılara rağmen, yerleşim yerlerinde arada bir döşenen parkenin, o anda öncelikli ihtiyaç olduğunu söylemek, ne kadar doğru olur?

Bu konuda genel kanı; vatandaşın gözünde, idarenin çok çalıştığı imajını yaratmak üzere, yerel yönetimlerin kritik zamanlarda, benzer işlere ağırlık verdikleri şeklindedir.

Yani ihtiyaç öncellikli değil, tercihe dayalı ve siyasidir. Nedense, özellikle seçim zamanlarında, Türkiye’nin birçok yerinde, aynı ihtiyaç (kilitli parke taşı çalışması) birden beliriverir.

Ancak yerel yöneticiler, kendi deyimleriyle ‘çok çalışarak’ bu ihtiyacı kısa sürede giderirler. Asıl ilginç olan da budur.

Bu anlamda, ilimizde de çalışmalar oldu/oluyor. Sokaklar ve caddeler parke taşları ile döşendi/döşeniyor.

Böylece, kazara da olsa, parke döşeli sokak ve caddelere yolumuz düştüğünde; parke döşeli ve çiçekli yollarda yürümek, bizlere de nasip oluyor...

Bu tür yerlerin, diğer özelliklerini de belirtmekte fayda var. Söz gelimi aydınlatmaları: elektrik kurumlarınca ve belediyelerce ayrı, ayrı tanzim edilirler ve alımlıdırlar.

Aslında, şehirdeki lamba çeşidi çokluğu, aynı zamanda zenginliğin ve kalkınmışlığın da göstergesidir. Bundan dolayı bu kurumlarla gurur duymalıyız!

Çünkü alımlı aydınlatmaların elektrik giderleri de cebimizden çıkıyor...

Böylece, bizler de sözde tükettiğimiz aydınlatma elektriği sayesinde, AB yaşam standardına erişmiş oluyoruz.

Ne dersiniz, değerli okuyucular?

Sizce de, AB’ye üyeliğimiz hatırına, bir süre daha bu alımlı aydınlatmaların faturalarına gönüllü katlanmamız gerekmez mi?

Yoksa AB’ye üyelik başvurusu imajımız zedelenir!

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..