Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
 

Yeri darmış

Yeri darmış
 

Anadolu’da yaygın olarak söylenir; “Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar”, dermiş. Yer açarlarmış bu kez de “ Yenim dar”, dermiş. Yani bahane ararmış oynamamak için.

Türk Ahmet efendi buyurmuşlar; Apo beyin yeri darmış ve bu açık bir tahrik sayılırmış. On iki metrekare olan hücresi altı metrekareye düşürülmüş. (Hücrenin sadece on yedi santimetrekare küçülmüş olduğu da yazılıp çiziliyor ya) Vay efendim bu nasıl olurmuş? Ülkenin bir çok yerinde mitingler düzenleniyor, iş yerleri taşlanıyor, güvenlik güçlerine saldırılar düzenleniyor. Çocuklar ön saflarda.

Türktür, Kürttür, Alevidir, Sünnidir, Lazdır, Çerkezdir demeden herkes aklını başına almalıdır. Dünyanın hangi ülkesinde bir idam mahkumuna (idam cezası kaldırıldıktan sonra ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalısına) bölücübaşına tanınan haklar, ayrıcalıklar tanınmaktadır. Her hafta düzenli olarak avukatlarıyla görüşmesi sağlanan sözde önderin cezaevinden PKK’yı yönettiğini, talimatlar yağdırdığını dost düşman herkes görüp izlemiyor mu?

Ne yazık ki terör örgütünün yirmi beş yılda yapamadığını, açılımcılar birkaç ayda başarmak üzereler. Bu ülke insanının birbirine düşmesinden, birbiri ile vuruşmasından kimlerin çıkarı olabilir? Kürt kökenli olduğunu söyleyen insanlarımızın çıkarları Türk olduğunu belirten insanların çıkarlarından farklı mı ki? Ülkenin doğusunda da batısında da çiftçilerimizin, işçilerimizin, memurlarımızın çıkarları çakışmıyor mu? Doğudaki öğrencilerle batıdakiler aynı sorunlarla boğuşmuyor mu? Dört yüz kırk binlerle ifade edilen işsiz üniversite mezunlarımızın doğulusu da batılısı da yok mudur?

Kurtuluş Savaşı boyunca işgalci güçlerle işbirliği ve onlara uşaklık yapanların uzantıları bugün de ABD emperyalizminin uzun vadeli çıkarlarını savunan ve planlayanlarla işbirliği yapmaya çalışmaktadırlar. Büyük Orta Doğu Projesi’ni bilmeyen duymayan kalmamıştır. Kapalı kapılar ardında çizilen haritalar defalarca basın ve yayın organlarında yer almıştır. Soros sermayesi ile beslenen medya kuruluşlarını ve yazar çizer takımını hepimiz yakından tanımaktayız.

Demokrasi, insan hak ve özgürlükleri, parasız ve çağdaş eğitim, sağlık, kalkınma, gelişme, insanca yaşam koşullarının sağlanması yönünde bilinçle kararlılıkla örgütlenerek birlikte mücadele edersek başarılı olabileceğimizin farkında olalım. Bu ülke hepimizin ve başka Türkiye yok; bunu aklımızdan çıkarmayalım. Bizi birbirimize düşürmek için sömürgenlerin her zaman bahanesi olacaktır. Onlara fırsat vermeyelim.

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..