Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '17

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Yerkesik Adli Tıp'ta büyük bir bekleme salonu ve lavabo ihtiyacı bulunmaktadır...

Yerkesik Adli Tıp'ta büyük bir bekleme salonu ve lavabo ihtiyacı bulunmaktadır...
 

Yerkesik Adli Tıp önü


Yerkesik’te Adli Tıp için gelen otopsi sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda gördüklerimi, ihtiyaçlarını ilk yazım Ağustos 2015 yılında dile getirmiştim..

Geçen günkü vahim kaza sonucu gelen otopsi ve teşhis nedeniyle gözlemlediğim bu ortam yine dile getirmemi zorunlu hale getirmiştir.

Vahim kaza sonucu ölen vatandaşlarımızın ailelerine tekrar sabır ve başsağlığı dilerken, hayatlarını kaybedenler için Allah’ın rahmeti üstlerine olsun.

Sakar geçidi kazalarının başlıca, en önemli sebebi diğer şehirlerin yoğun trafiğinden bunalan sürücü Muğla’ya tatil veya başka işi nedeniyle geldiğinde Muğla devrant’tan itibaren Sakar’a doğru yolu boş görmektedir. O frenle birlikte aşırı sürat "görünen ve yaşanan" acı sonuçları ortaya çıkarmaktadır.

Elbette Sakar geçidinde Trafik nedeniyle daha sağlıklı nasıl önlem alınabilir, yetkililer dikkate alacaktır.

Biz Adli Tıpa dönelim.

O gün gelen o kadar otopsilerin sahipleri gerçekten acı bir tabloydu, o.
Sadece o gün müdür? Yeri geldiğinde dört, beş otopsi üst üste gelmektedir.

O nedenle burada uygun bir alan tesbit edilerek, büyük bir bekleme salonu yapılmalıdır, ivedi gözükmektedir. İçinde lavaboları, tuvaletleri bulunmalıdır, ihtiyaçtır diye tekrar yazımda dile getirmek istedim.

Sağlık Ocağı’nın okula bakan cephesi orada bir bahçesi bulunmaktadır, yapılabilir. Veya alt tarafta bir yer düşünülmelidir.

Hava yağmurlu olabilir. Mevsim bahardır, kıştır, dondur. Otopsi sahipleri , insanlar yolun kenarlarında beklemektedir. Acılarını, yaslarını yaşıyorlar burada..

Şurası bir gerçek ki, Adli Tıp getirildi. Tüm Burdur , Denizli , İzmir çevresine de hizmet etmektedir. Ancak bu yerin bekleme salonu, tuvalet, lavabo gibi ihtiyaçlarını da beraber düşünmek ve gerçekleştirmek lazımdır.

Bu konuyu Muğla Valim Amir Çiçek ve ilgili yetkililerin değerlendirmelerine sunmak istedim.

Şu an Sağlık Ocağı’nın altındaki küçük bir bekleme odası’ nın çok işe yaramadığını her daim görmekteyim.

O vahim kazada Menteşe Kaymakamlığı, Vali bey, ilgili görevliler, Muğla Büyükşehir ve Menteşe belediyesi yetkilileri burada idi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi her türlü yardımı yapmak için burada hazır bulundu.

En kısa sürede Yerkesik Adli Tıp Merkezinde gerçekleştirilecek olan geniş ve büyük bir bekleme salonu ve ihtiyaçlarının karşılanmasını gelecek vatandaşlarımız adına beklemekteyiz..

 
Toplam blog
: 642
: 524
Kayıt tarihi
: 19.07.08
 
 

Muğla'nın YERKESİK  beldesinde dünyaya gelmişim.  Yöremin o solunacak havasını, coğrafyasını çok ..