Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Aralık '17

 
Kategori
TV Programları
 

Yerli Dizi Klişeleri

Yerli Dizi Klişeleri
 

yerli dizi klişeleri


Yerli dizilerimizin olmazsa olmazı bizlere fenalık geçirten yerli dizi klişeleri sırlamasında sıra. En fenasından 10 yerli dizi klişelerine başlıyoruz.

1:Esas karakterlerimizin anlama ve konuşma özürlüsü olması, yanlış anlaşılan bir olayın çözüme kavuşması bölümler alır çünkü yanlış anlayan da yanlış anlaşıldığını, bilen taraf da konuşmaz

2: Karakterlerin hiç sevişmemesi es kaza sevişirlerse de ilk geceden hamile kalırlar çünkü korunma türk dizi evreninde henüz keşfedilmemiştir.

3: Esas karakterlerin yancılığını yapan kendi hayatı kendi fikri ve işi olmayan hatta evi bile olmayan esas karakterle aynı evde kalan sorun çözücü arkadaşlar.

4: Hayırsız yakın akraba klişesi, abi, anne, dayı, enişte ya da kız kardeş olarak karşımıza çıkan esas karakteri çekemeyen para hırsından kör olmuş yaşasın kötülük diye dolanan tipler.

5.Erkek karakterlerin yaz dizilerinde six packlerini göstermek için yüzmeleri kışın yerini uzun duş almalara bırakır.

6: Esas oğlanın ex sevgilisi esas oğlana takıntılıdır. Esas oğlan ilişkilerin sekse dayalı önemsiz olduğunu  gerçek aşkı kızımızla bulduğunu söyler ama nedense bunu eski sevgiliye söylemez kadının gururunu iki paralık ettikten sonra bu hastalıklı ex sevgili hamile olduğunu söyler ve bu çoğunlukla yalandır. Esas kız gerçekler ortaya çıkınca esas oğlandan özür diler.

7.Hastalık ya da kazalarda kimse hangi hastane diye sormaz. İntihar eden kişi asla ölmez, esas karakter hastaneye ışık hızında gelir ve yumruk ya da göz yaşı ile hastasını kurtarır. En ağır komalardan sonra şıp diye karakter iyileşir.

8.Kötü karakter asla yakalanmaz sürekli son anda elinden kaçırırlar uçurumdan düştü, denize düştü yandı kül oldu derken sapasağlam karşımıza çıkarlar. Kötü karakter tek tek hain planlarını uygular ama kötü karakterin kötülük yapma motivasyonu anlatılmadığından kötü karakterler absürd bir tiplemelerin ötesine geçmez

9.Holding sahibi esas karkaterlerimizin şirketleri dizi boyunca en az iki üç kez iflasın eşiğine gelir. Borsaya açılmak demek çoğunluk hisselerini düşmana kaptırmak demektir ve esas oğlan son anda şirketi batmaktan ve düşman hissedarlardan kurtarır.

10: Karakterlerimiz anlayışsız kaba ve sürekli atarlıdır. Höt zöt konuşmalar tripler bağırışmalar ve sonrasında zorla alı konulma bunun aşk diye gösterilmesi olmazsa olmazlardandır. esas oğlan en az bir defa esas kızı dağ külübesine götürür ve orada mahsur kalırlar.

Aklıma gelen yerli dizi klişeleri bunlar peki ya benim unuttuğum ve sizin aklınıza gelenler hangileri?

Yerli dizi klişeleri ve daha fazlası için http://www.elifsel.com/

 

 
Toplam blog
: 16
: 2691
Kayıt tarihi
: 23.11.17
 
 

Tarih mezunu...belkide bu yüzden manga okurken, anime izlerken dinlenen, bulunduğu coğrafyadan pe..