Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '12

 
Kategori
Güncel
 

Yerli Oto üretimi (Etox) ve Fransa İle Kötü İlşkilerin Sonucu

Yerli Oto üretimi (Etox) ve Fransa İle Kötü İlşkilerin Sonucu
 

Yerli Oto "Etox" gibi gösterişli spor modeller, sedan ve cipler üretime geçmeli hızla. Etox çok güzel ve farklı...


Yerli Oto İçin Tam Zamanı

Türkiye'de Fransız kökenli arabaların ileriki dönemde Sarkozy yüzünden sıkıntı yaşayacağına inananlardanım. Şimdiye kadar Türk otomobil piaysasına ciddi oranda hükmetmiş olan ransız otomobilleri yerini yavaş yaval Japon otomobillere bırakmaya başlamıştı. Eski polis otoları hep Fransız kökenliydi ve şimdi durum değişti.

Fransız otomobil fabrikaları ürettikleri arabaları Türkiye üzerinden Afrika, Ortadoğu ve Asya pazarlarına sattı. Hele Arap Baharı açılımıyla Kuzey Afrikaya ihracaatta arttı ve daha da artacak.

İşte bu aşamada Türkiye artık kendi markasını oluşturup tüm İslam ülkelerine de dizileri gibi ihrac etmeli. Özellikle çok seyredilen dizilerde bu yerli arabaların sedan ve cip modelleri gösterilsin yeter.

Tüm arap dünyasında bu arabalar kesinlikle moda olur. Hele bir de gösterişli sedan, spor (Üretilen ilk yerli spor model) ve cip tasarımlarıyla yapılırsa.

Sonuçta bu işten Türkiye kazançlı çıkacaktır. Yeter ki dengeleri dengeleri ve adaleti gözeten siyaset devam etsin.

Umarım yerli otomobil üretimi konusu, halkçı ve eşittlikçi ADİL ANAYASAMIZ gibi gecikmez yoksa bir anlam ifade etmeyebilir.

Sonuçta su akıyorken küp doldurulmalı.

Sayın Mustafa KOÇ, hazırda bu vizyonu gerçekleştiren Etox Spor modelleri üreten firmayla da iş birliği yaparak bu modellemede güzel sonuçlar edinilebilir.

Hayırlısı...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..