Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '06

 
Kategori
Futbol
 

Yerli teknik direktörlere neden güvenilmemektedir ?

Yerli teknik direktörlere neden güvenilmemektedir ?
 

Geçen gece Star TV de Telegol proğramında yerli Teknik Direktörlerin sorunları ile ilgili ve Hikmet Karaman, Güvenç Kurtar, Yılmaz Vural Teknik Direktörlerin katıldığı bir açık oturum vardı. Yerlimi, yabancı Teknik Direktörlerin daha başarılı, yabancı Teknik Direktörlerin Türk futboluna katkıları artıları ve eksileri konuşulacaktı ve ayrıca yine Yılmaz Vural hocanın " Fenerbahçe'yi şimdi bana verin sezon sonunda şampiyon yapayım" iddasında bulunan fragmanı izledim. Futbolun içinden biri olarak özellikle yerli, yabancı Teknik Direktörler konusunda Türk futbolu adına bazı kulüplerimiz yanlışlıklar içindedir. Neden üç büyük tabir ettiğimiz Fenerbahçe, Galatasaray. Beşiktaş takımlarında yerli hocalar sıklıkla görev yapmamaktadır. Halbuki şuanda Turkcell Super Lig lideri V.Manisaspor'un Teknik Direktörü Ersin Yanal'dır. Başarısının devamını diliyoruz.

Bizim Teknik Direktörlerin futbolun içinden gelen ve bu mesleği çok seven hocalardan oluşmaktadır. Bilgi, tecrübe, kapasite, teknik, taktik anlayış açısından yabancı Teknik Direktörlerden bir farkı yok hatta fazlaları var. Bu bağlamda kuluplerimiz günlük ve kısa süreli başarılarla seyircilerini motive ettiğinden hemen başarı gelsin, hemen şampiyonluk, Avrupa'da başarı, ama malesef hep aynı nakarat, başarıda yok, ayrıca giden dolararda cabası. Çünkü bir yabancı Teknik Direktörler gelirken öyle ağır sözleşmeler imzalamaktalarki

Adamı kovmak yürek ister, tomarla dolar e, öde bitmez, yabancı Teknik Direktörlerde uzaydan gelen futbolcuyla çalışmıyorlar, onlarda aynı futbolcularla çalışıyorlar ama adı yabancı,sözde disiplinli, ödün vermeyen sanki hepsi başarı abideleri, yok efendim öyle şey bizim öz evlatlarımız tüm zorluklara direnerek kısıtlı imkanlarla büyük başarılara imza atmışlardır, atmaktadırlar. İşte Kayserispor ve Ertuğrul Sağlam örneği Kayserispor'da.

Yöneticiler ona güvendiler oda bu güveni boşa çıkarmadı, öte yandan Trabzonspor Brezilya'dan sezon başında Lazzorini yi getirdi, herhalde sadece adının başında laz kelimesi vardiye düşünüyorum, adam bir maçta iki gol atmadı nerdeyse, ama giderken dünya dolar alıp gitti, yerine gelen Ziya Doğan ise yine aynı futbolcularla neler yaptı, belkide Osasuna yı eleyip UEFA da tarih yazmaması için hiçbir sebeb bile yok.

Burdan da anlaşılacağı gibi sadece yerli hocalara güvenilip şans verilmeli sabır edilmeli, Beşiktaş'ta Tigana

Bu kadro ile hala birşey yapamadı ve bence son şansı UEFA'da ki CSK Sofya maçı, allah korusun elenirsek vay haline. Galatasaray da da değişik bir şey yok oda Şampiyonlar liginde havlu atarsa, lig de kötü durumdaki pozisyonu sonrası Gerets de sallantıda, ya Fenerbahçe'de Zico şampiyonlar liginde Dinoma Kiew’e elenmesinin ardından UEFA'da Randers takımına elenmesini aklımın ucundan geçirmiyorum. Fenerbahçe'yi eleyen Dinoma takımı Şampiyonlar Ligi'nde averaj takımı oldu. İki sene şampiyon yapan Daum bile oynattığı futbolla hep eleştirilmiştir.

Liğimizde 9 yabancı hocayla başlayan takımlarımız 2 fire vererek 7 kişiye düşmüştür.

Neticede yerli Teknik Direktörlere görev verilirse yabancı Teknik Direktörlerden daha başarılı olacaklarına inanyorum. Ayrıca yabancı Teknik Direktörlere verilen dolarlar, kulüplerimizin alt yapılarında değerlendirilirse Türk Futbolunun gelişmesinde önemli bir rol oynar... Ne dersiniz...?

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..